Spitalul din Timișoara nu va mai primi pacienții din Arad, Hunedoara sau Caraș-Severin. Conducerea unității acuză nedefinitavarea „planurilor albe” din județele limitrofe

  de - | 26 martie 2020, 4:07 PM | Regional

  2

  Conducerea unitatii face apel la toate spitalele din judetele limitrofe sa inceapa sa isi definitiveze asa zisele ”planuri albe”, pentru a putea incepe testarea si tratarea pacientilor gravi si in unitati din Hunedoara, Arad si Caras Severin. Asta in conditiile in care, in prezent, toti bolnavii sunt trimisi la Timisoara, iar numarul de paturi de terapie intensiva de la Spitalul de Boli Infectioase risca sa ajunga insuficient

  ”Noi acest lucru ne dorim, sa deservim prioritar pacientii din Timis. Fiecare judet a trebuit sa intocmeasca un plan alb al spitalelor si sa nominalizeze spitalele care vor acorda servicii pacientilor din judetele lor. De o luna ne rugam de judetele limitrofe atat sa lucreze teste, cat si sa isi definitiveze aceste planuri alba, care in Timisoara e gata de 2 saptamani. Ei ne spun ca vor face acest lucru, dar sunt doar vorbe fara sfarsit. Noi primind bolnavi din alte judete, incarcam celalalte spitale ale noastre. Ne vom trezi cu pacienti cu coronavirus din judetul Timis care vor fi tratati la Faget, la Lugoj, pentru ca nu vom mai avea capacitatea sa ii primim”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Voichiuta Lazurean, directorul Spitalului Victor Babes din Timisoara.

  Paturile de terapie intensiva de la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara ar putea fi ocupate in totalitate in foarte scurt timp, iar asta ar insemna ca unitatea sa nu poata prelua in continuare pacienti in stare grava.

  ”Avem 9 locuri pe terapie si avem deja 5 ocupate. Ce facem daca ne mai vin astazi inca 4 cazuri? Daca va veni o salvare din alt judet, nu vom avea incotro, trebuie sa preluam bolnavii. Dar in toate spitalele judetene din fiecare judet in parte exista terapie intensiva, unde oricum acesti pacienti au fost deja pana au ajuns la noi. Nu cred ca doar Spitalul Babes poate fi unica salvare pentru toti pacientii din toate judetele”, a adaugat Voichita Lazurean.

  Reprezentantii Spitalului Victor Babes din Timisoara fac apel la Ministerul Sanatatii, MAI si la Grupul de Comunicare Strategica si cer sa fie luate decizii pentru a limita acest transfer de pacienti la Timisoara. Ei spun ca in curand, spitalul va fi incapabil sa ofere ingrijire medicala pacientilor din judetul Timis, intrucat, in prezent, aproximativ 75 % dintre cazuri sunt din alte judete.

  sursa: opiniatimișoarei.ro

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Acum nu mai sunt spital regional? ,numai cand au papat toti banii alocati celorlalte judete limitrofe erau,,FRUNCEA” rusine sa le fiela conducatorii judetului ARAD ca se lasa calcati in picioare de Cimisoreni. Acum ca au ,, Guvernul meu” de portocalii nu mai au pe cine sa dea vina si tac ca si porcu -n cucuruz.

   +1 voturi
   +1
   -1
   • Amice nu există spital regional, pacienții sunt (au fost) tratați la Victor Babeș ( spitalul municipal de infecțioase) și la Municipal (adică pe fondurile municipalității). E abracadabrant, de ce să decarteze timișorenii din banii lor și să se streseze cu cei din alte județe, iar concidatinii să stea pe dinafară? Din câte bine îmi amintesc , când s-a ridicat problema construcției spitalului regional Vest în Timișoara, Aradul, Hunedoara, Carașul și Mehedințiul au pus doar frâne birocratice, de s-au decis în final Spitalul Regional Vest să se mute la Craiova. Acum la molimă, vă întoarceți fața către Timișoara că Mohamed către Mecca. Soooogetzi!

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.