Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad sărbătorește Ziua Mondială a Sănătății prin acțiuni de prevenție

  de Special Arad | 6 aprilie 2017, 3:13 PM | Sănătate | Știri Arad

  0

  Ziua Mondială a Sănătății este aniversată în fiecare an pe data de 7 aprilie, începând cu anul 1950.  În 1948, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a organizat prima întrunire la nivel mondial, dedicată acestui domeniu și tot atunci s-a decis ca în fiecare an, pe 7 aprilie, să se aniverseze Ziua Mondială a Sănătății.  Anul acesta, OMS a propus ca temă „Depresia, să stăm de vorbă”.

  Conform OMS, la nivel mondial există peste 300 de milioane de persoane afectate de depresie. Doar în Europa, peste 40 de milioane de persoane sunt diagnosticate cu depresie, în timp ce în România, 5% din populație suferă de această afecțiune.

  Pentru a marca Ziua Mondială a Sănătății, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a pregătit două puncte de informare amplasate pe platoul  din fața Palatului Administrativ respectiv pe platoul din fața Consiliului Județean Arad, unde se vor efectua, pentru cei interesați, controlul glicemiei și al tensiunii arteriale. De asemenea se vor oferi informații despre prevenția  în cazul bolilor cardio-vasculare.

  Dr. Corina Crișan, directorul medical interimar al Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, a vorbit despre importanța prevenției: „Cu siguranță prevenția este unul dintre cei mai importanți pași în lupta împotrivamai multor boli. Mâine, de Ziua Mondială a Sănătății, vom avea în cele două puncte de informare medici rezidenți și asistente medicale, care vor sta de vorbă cu arădenii tocmai despre ceea ce putem face pentru a preveni diferite boli. Fiecare dintre noi trebuie să conștientizeze că este mai bine să previi decât să tratezi. Sunt câteva reguli simple de care trebuie să ținem cont pornind de la alegerea unui stil de viață sănătos și până la controalele periodice în rețeaua de asistență medicală primară sau în ambulator”.

  De menționat este faptul, că Ziua Mondială a Sănătății este aniversată pentru prima dată, în mijlocul arădenilor, de către personalul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. „Din păcate, spitalul nostru nu a organizat până acum acțiuni publice de prevenție. Grija noastră pentru pacient nu se concretizează doar prin tratarea bolilor în cadrul spitalului,ci și prin suportul acordat în prevenirea acestora. Cred, că pentru început, asemenea evenimente sunt binevenite și au rolul de a-i asigura pe arădeni de tot suportul nostru. Mai mult decât atât cu toții trebuie să înțelegem că de cele mai multe ori munca pe care colegii noștri o desfășoară nu este întotdeauna cea mai frumoasă sau cea mai ușoară. Există lacune în sistemul medical, nu numai la Arad ci la nivel național,și tocmai din această cauză ne dorim, ca împreună cu dumneavoastră, să realizăm o punte de legătură între personalul medical și pacient”, a precizat Dr. Corina Crișan, directorul medical interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

  Ziua Mondială a Sănătății are anul acesta ca tematică „Depresia, să vorbim”, însă conducerea spitalului arădean a ales ca evenimentele să se axeze în primul rând pe prevenția în sănătate.

  „Tema aleasă anul acesta de către O.M.S.pentru aniversarea Zilei Mondiale a Sănătății este «Depresia să vorbim». Este cu siguranță un subiect complex care ar necesita organizarea unor conferințe sau dezbateri, iar discuția pe această temă, cu arădenii, ar fi mult mai dificilă într-un spațiu public Noi am ales însă sămarcăm acest eveniment prin activități de prevenție a bolilor cardio-vasculare,pentru a-i sensibiliza pe semenii noștri despre importanța controlului periodic al glicemiei sau al tensiunii arteriale dar și despre rolul educației pentru sănătate. Îi invităm pe arădeni să vină cu încredere la cele două puncte de informare amplasate în fața primăriei respectiv în fața consiliului județean, să iși măsoare glicemia și tensiunea arterială și să interacționeze cu specialiști în sănătate”, a spus Dr. Corina Crișan, director medical interimar, al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

  Cele două puncte vor funcționa mâine, 7 aprilie, între orele 10.00 – 18.00, unul pe platoul din fața Palatului Administrativ și al doilea pe platoul din fața Consiliului Județean Arad. Măsurarea glicemiei și a tensiunii arteriale precumși informațiile de prevenție a bolilor cardio-vasculare vor fi asigurate de către personal medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Arad, format din medici rezidenți și asistente medicale.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.