Spectacolul Companiei Aradi Kamaraszinhaz a câștigat premiul pentru „Cel Mai Bun One man show” la Festivalul Internațional de Teatru ATELIER

  de Special Arad | 12 iunie 2015, 10:09 AM | Cultură

  0

  Spectacolul „Sex, Drugs, Gods & Rock’n’ Roll” al Companiei Aradi Kamaraszinhaz, cu Harsanyi Attila în rolul principal, a câștigat premiul pentru Cel Mai Bun „One man show” la Festivalul Internaţional de Teatru ATELIER desfăşurat la Sfântu Gheorghe, în perioada 2-10 iunie. Tapaszto Erno, regizorul spectacolului, a fost nominaliazat la premiul pentru Cea Mai Bună Regie.

  Juriul festivalului a fost format din Claudiu Groza (președinte), Oana Stoica, Cristina Rusiecki, Radu Dinulescu şi Marius Deac.

  La Festivalul ATELIER au fost puse în scenă peste 20 de spectacole ale unor trupe din România, Belgia, Ungaria, Olanda, Franța și Italia. Piesele au reprezentat cele mai noi tendințe în regia, dramaturgia, scenografia, coregrafia, muzica de scenă și arta actorului. Ajuns la cea de-a 22-a ediție, ATELIER este cel longeviv festival internațional de teatru din România. Fondatorul festivalului, dramaturgul Radu Macrinici, a menţionat că următoarea ediţie a Festivalului ATELIER va avea loc în perioada 3-10 iunie 2016, la Sfântu Gheorghe.

  Spectacolul arădean a câștigat recent Premiul pentru Cea Mai Bună Monodramă şi Premiul Special al Academiei Maghiare de Artă, la Festivalul de Monodrame și de Teatru de Studio din Tatabánya, Ungaria. În 2014, juriul Festivalului Internaţional al Teatrului de Studio DavilaStudio Interfest i-a acordat lui Harsanyi Attila pemiul pentru Cel Mai Bun Actor pentru rolul jucat în acest spectacol, iar Tapaszto Erno, regizorul spectacolului, a fost nominaliazat la premiul pentru Cea Mai Bună Regie.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.