Spectacol arădean, prezent pe scena Festivalului Internațional de Teatru Scurt de la Oradea

  de Special Arad | 28 mai 2019, 1:02 PM | Cultură

  0

  „Familia Tót” de Örkény István, în regia Sânzianei Stoican și scenografia lui Valentin Vîrlan, spectacolul al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad,  va fi prezent la începutul săptămânii viitoare pe scena Festivalului Internațional de Teatru de la Oradea. 

  „Familia Tót este un text foarte puternic care combină într-un mod cu totul special mai multe feluri de expresie teatrală. Autorul lui îl numește o tragi-comedie, dar consider că mai mult decât atât – textul reușește să atingă zone de o candoare uluitoare cât și zone de un grotesc înfricoșător. Aceste extreme sunt foarte interesant de explorat atunci când lucrezi la realizarea unui spectacol. Apoi este important că acest text reușește să vorbească prin tematica lui spectatorului de azi. Deși acțiunea lui se întâmplă în cel de-al doilea război mondial, ceea ce spune, ne privește pe noi, azi. Ridică întrebări universal valabile despre bine și rău, despre claritatea cu care înțelegem lumea din jurul nostru, despre puterea noastră – uneori dusă la paroxism – de a îndura, despre supraviețuire, despre iubire și ură, despre singurătatea și neputința umană”, spune regizoarea Sânziana Stoican

  Spectacolul, care îi aduce pe aceeași scenă pe Zoltan Lovas, Andrei Elek, Angela Petrean Varjasi, Cecilia Lucanu Donat și Carmen Vlaga Bogdan, va fi prezent în secțiunea concurs a FITO 2019.

  Festivalul Internațional de Teatru Oradea (FITO) va cuprinde în acest an două mari secțiuni: secţiunea concurs – FESTIVALUL DE TEATRU SCURT, ajuns la ediția aniversară cu numărul XXV și secțiunea SPECTACOLE INVITATE – OFF CONCURS. Spectatorii sunt invitați să participle, timp de opt zile, la un maraton teatral care aduce împreună nu mai puțin de 20 de spectacole de la companii teatrale renumite din întreaga țară, dar și din străinătate: Moldova, Ucraina, Georgia și Franța”, spun organizatorii FITO.

  Spectacolul arădean este programat în 3 iunie, de la ora 17.00, pe scena sălii Arcadia a Teatrului „Regina Maria”, Oradea.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.