luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Special Arad îți aduce în oraș una dintre cele mai așteptate cărți românești din 2018: „Istoria Rockului Românesc”, volumul al doilea!

  de Raluca Medeleanu | 1 martie 2018, 10:17 AM | Cultură | Muzică | Recomandările editorilor

  0

  După o muncă asiduă, iată că Nelu Stratone a dus la bun sfârșit – cu sprijinul editurii Hyperliteratura – cel de-al doilea volum din aclamata trilogie „Istoria Rockului Românesc”, cartea proaspăt ieșită din tipare fiind intitulată „Rock în timpuri noi”, iar Special Arad împrenă cu Arad Cuture l-au invitat pe autorul pornit în turneu național să poposească și de această dată la Arad pentru o lansare.

  Pentru cei care au cumpărat anul trecut „Rock sub seceră și ciocan”, știu că primul volum era dedicat rockului autohton în timpurile tulburi ale comunismului, când muzicienii se luptau pentru libertate. Iată că acum, prin volumul al doilea, Nelu Stratone realizează o analiză a rockului românesc „în tranziție”, mai exact în perioada nebună a anilor ’90, când s-a câștigat libertatea mult râvnită.

  Citește și Arma împotriva sistemului, activată de Nelu Stratone și formația Carusel. „Rock sub seceră și ciocan”, lansată la Arad

  „Rock în timpuri noi” se întinde așadar în perioada 1990-2000, urmând ca cel de-al treilea volum să prezinte scena muzicală a stilului respectiv din România până la tragicul incendiu de la Colectiv, în numele a cărui victime autorul chiar și dedică antologia.

  Revenid la lansarea de la Arad, iubitorii de rock din orașul nostru vor putea să-l reîntâlnească pe Stratone, să asculte peripețiile la care a fost martor în perioada anilor 90 printre trupele celebre de atunci și să își chiar cumpere un exemplar cu autograf, toate acestea vineri, 2 martie, începând cu ora 17:00, în incinta Cafenelei Literare Joy’s din Piața Avram Iancu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.