joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național. Localnicii din Galați, Brăila și Tulcea au primit mesaje Ro-Alert

  de - | 30 septembrie 2023, 10:31 AM | Naţional

  1

  (foto: roaf.ro)

  Vineri noapte, autorităţile din Galaţi şi Brăila s-au deplasat în zona cartierului Dimitrie Cantemir unde cineva a semnalat, prin 112, că ar fi căzut din nou un obiect, cel mai probabil o nouă dronă din războiul Rusiei în Ucraina. Populaţia din judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea a primit mesaje RO-ALERT, scrie Monitorul de Galați.

  Ministerul Apărării Naţionale a transmis în această dimineaţă un comunicat de presă în care explică motivele care au dus la alertarea populaţiei.

  „În noaptea de 29 spre 30 septembrie, forţele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina. În urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean,  în proximitatea graniţei cu România, Ministerul Apărării Naţionale a alertat forţele aflate în Serviciul Poliţie Aeriană şi a notificat, începând cu ora 22.38, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de alertare a populaţiei din Judeţele Tulcea şi Galaţi.

  Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spaţiul aerian naţional, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galaţi.

  Ca urmare, forţe ale ISU, Poliţiei şi Poliţiei de Frontieră au fost redirecţionate către zonele din proximitatea municipiului Galaţi unde au fost înregistrate semnalele radar de la ţinta respectivă.  Până la acest moment, nu au fost identificate obiecte căzute din spaţiul aerian pe teritoriul naţional. Căutările vor continua şi în cursul acestei zile.

  La ora 01.41, a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate.

  MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţiile generate de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea”, transmite MApN.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.