Spania vrea să introducă un „concediu menstrual” plătit de stat

  de - | 17 May 2022, 7:24 PM | Internaţional

  0

  (foto: Yuris Alhumaydy / Unsplash.com)

  Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui „concediu menstrual” pentru femeile care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul fiind o premieră în Europa, scrie HotNews.

  „Vom fi prima ţară din Europa care va institui un concediu medical temporar finanţat în mod integral de stat pentru menstruaţii dureroase şi invalidante”, şi-a exprimat satisfacţia ministrul Egalităţii, Irene Montero, potrivit AFP.

  „Menstruaţiile nu vor mai fi tabu (…). S-a terminat cu mersul la muncă cu dureri, să trebuiască să te îndopi cu pastile (analgezice) înainte de a merge la muncă sau să trebuiască să ascundem durerea noastră”, a adăugat Irene Montero, una dintre vocile importante ale partidului de stânga radical Podemos, partener al Partidului Socialist al premierului Pedro Sanchez în cadrul unui guvern de coaliţie ce revendică feminismul.

  Irene Montero a declarat că acest concediu medical, care va trebui semnat de medicul curant, „nu va avea durată limitată”, cum prevedea o versiune preliminară a proiectului.

  Proiectul de lege va trebui să fie aprobat de Parlamentul spaniol.

  Sursa: HotNews

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.