luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Spania face presiuni asupra Austriei pentru primirea României în Schengen

  de - | 22 aprilie 2023, 11:10 AM | Internaţional

  0

  Spania face presiuni asupra Austriei pentru a-și da acordul pentru primirea României în Schengen, scrie stiripesurse.ro.

  Conform sursei citate, ca urmare a discuțiilor avute cu Lucian Bode, ministrul de interne spaniol, Fernando Grande-Marlaska, s-a întâlnit la Viena cu omologul austriac, Gerhard Karner, și a făcut presiuni pentru deblocarea aderării României la spațiul Schengen în timpul viitoarei președinții spaniole a UE.

  Potrivit unui comunicat al Guvernului spaniol, ministrul de interne, Fernando Grande-Marlaska, s-a întâlnit joi, 20 aprilie, la Viena cu ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, ocazie cu care au discutat prioritățile viitoarei președinții spaniole a Consiliului Uniunii Europene care va debuta în a doua parte a acestui an.

  Cu ocazia întrevederii, Grande-Marlaska i-a transmis omologului său astriac, Gerhard Karner, „angajamentul ferm” al viitoarei președinții spaniole a UE de a debloca aderarea deplină a României și i-a cerut omologului său austriac sprijinul în acest sens, mai scrie stiripesurse.ro.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.