Spania își redeschide, în iulie, granițele pentru turiști

  de Special Arad | 24 mai 2020, 10:05 AM | Internaţional | Turism

  0

  Valencia, Spania

  Spania își va redeschide, în luna iulie, frontierele pentru vizitatorii străini, informează Europa FM.

  La 14 mai, statul iberic a impus carantina ca măsură de protecție în contextul pandemiei de nou coronavirus.

  “Vă anunţ că, începând din luna iulie, intrarea turiştilor străini în Spania se va relua în condiţii de siguranţă. De asemenea, turiștii străini pot începe să își planifice vacanța în țara noastră”, a declarat premierul Pedro Sanchez, într-o conferinţă de presă.

  „După cum știți, Spania primește peste 80 de milioane de vizitatori pe an. Spania are nevoie de turism, iar turismul are nevoie de siguranță. Vom garanta că turiștii nu vor prezenta niciun risc și nici nu vor aduce niciun risc pentru țara noastră”, a adăugat șeful executivului de la Madrid.

  Granițele Spaniei s-au închis la 14 martie.

  Până în prezent, bilanțul epidemiei a ajuns la 28.628 de decese. 234.824 de persoane au fost infectate.

  Criza din sănătate s-a răsfrânt și asupra economiei. Șomajul a crescut cu 300.000 de persoane în martie și cu aproape 283.000 în aprilie.

  Până acum excluse de la relaxarea restricţiilor, Madridul şi Barcelona vor putea redeschide, de luni, terasele barurilor, hotelurile și muzeele, alăturându-se restului ţării după două săptămâni de aşteptare.

  Multe zone ale ţării care au început deja relaxarea măsurilor de restricţie vor trece la etapa următoare, odată cu redeschiderea plajelor, a piscinelor şi cinematografelor.

  Sursa: Europafm.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.