duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Spania își închide granițele terestre! Canada restricţionează accesul străinilor

  de - | 16 martie 2020, 9:49 PM | Coronavirus | Internaţional | Topic special

  0

  Cazurile de coronavirus au fost înregistrate în 162 de țări, iar bilanțul deceselor a depășit 7.000 de cazuri, la nivel mondial. Cele mai afectate țări sunt China și Italia. În urma cu cinci zile, Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de coronavirus.

  Spania îşi va închide în această noapte, la ora 00:00, frontierele terestre şi va institui controale în încercarea „de a limita răspândirea coronavirusului”, a anunţat ministrul de Interne, Fernando Grande-Marlaska, potrivit Agerpres.

  Intrarea pe cale terestră în Spania, ţară plasată în stare de alertă începând de sâmbătă, nu va fi permisă decât cetăţenilor spanioli, persoanelor care au rezidenţă în Spania, personalului diplomatic acreditat şi persoanelor care justifică „o cauză de forţă majoră”, a detaliat ministrul.

  Bulgaria interzice intrarea cetăţenilor din 15 ţări

  Bulgaria interzice intrarea pe teritoriul său a cetăţenilor din 15 ţări marcate puternic de epidemia de coronavirus, între care Germania, Franţa, Italia, Spania, Olanda, Marea Britanie şi Elveţia, începând cu data de 18 martie, a declarat ministrul sănătăţii luni.

  De asemenea, cetăţenii din China, Iran, Bangladesh, India, Maldive, Nepal, Sri Lanka şi Coreea de Sud nu vor fi autorizaţi să intre pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene.

  Excepţie vor face cetăţenii străini care au domiciliu permanent sau care dispun de permis de şedere de lungă durată în Bulgaria şi membrii familiilor lor.

  Canada restricţionează accesul străinilor, cu câteva excepții

  Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, a anunţat că accesul celor ce nu sunt cetăţeni canadieni sau rezidenţi permanenţi în ţară este restricţionat.

  Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, a anunţat că accesul celor ce nu sunt cetăţeni canadieni sau rezidenţi permanenţi în ţară este restricţionat.

  India își închide templele, iar centrul financiar al țării a fost plasat în regim de semi-carantină. India a interzis intrarea în țară tuturor călătorilor din Marea Britanie, UE și Turcia începând cu 18 martie. Toate vizele și vizele electronice sunt invalide până pe 15 aprilie.

  Filmările pentru producţii cinematografice şi de televiziune au fost anulate în India, unde templele şi mall-urile au fost închise, iar numeroase companii din Mumbai, centrul financiar al ţării, au cerut angajaţilor să lucreze de acasă, în contextul în care metropola indiană face parte din regiunea cel mai grav afectată în această ţară de epidemia cauzată de noul tip de coronavirus.

  Citește mai multe detalii AICI

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.