duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Șpagă de 10, 15 euro pentru cei de la CNAIR. Angajații duși ieri la audieri, lăsați să plece acasă

  de Ioana Costaș | 14 februarie 2024, 12:52 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Niciunul dintre cei 47 de angajați ai CNAIR – DRDP Timișoara din vama Nădlac, care au fost conduși ieri la audieri în urma perchezițiilor ce au avut loc la frontieră, în tonetele în care aceștia își desfășurau activitatea, nu au fost reținuți. Unul dintre cei ridicați din vamă și-a dat demisia în urma celor întâmplate, însă ceilalți s-au întors la serviciu, unii dintre ei chiar după audieri. Reamintim că CNAIR are 61 de angajați în vama Nădlac II, 47 dintre ei fiind la audieri de dimineață.

  Anchetatorii au stabilit că cei audiați ar fi luat mită, în special de la șoferii de camioane din Turcia, sume mici de bani – cuprinse între 10 și 15 euro – sau diferite produse (apă, cafea, biscuiți, ciocolată) pentru a închide ochii la nereguli. Acestea vizează, în principal, existența rovinietei, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

  Unii dintre angajați ar fi fost filmați de camerele de supraveghere când primeau atențiile, alții mergeau în locuri aflate în afara razei camerei de supraveghere.

  „Din probatoriul administrat până la acest moment reies date privind comiterea, în perioada 2022-2023, a unor infracţiuni de luare de mită de către funcţionari din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A.-Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, Agenţia de Control şi Încasare, Nădlac II, constând în obţinerea de foloase necuvenite pentru a nu-şi exercita în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale generate de încălcarea dispoziţiilor legale (în principal a celor referitoare la existenţa rovinietei)”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

  Dosarul penal de luare de mită în formă continuată a fost realizat în urma plângerii făcute chiar de sefii CNAIR, care fuseseră avertizați că subordonații luau șpagă.

  Citește și: Ofițerii DGA ridică 46 de lucrători la cântar din Vama Nădlac. Sunt suspectați de luare de mită (Video)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.