duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  CNAIR face precizări cu privire la perchezițiile din această dimineață și susține că DGA a fost sesizată din „interior”

  de Special Arad | 13 februarie 2024, 10:01 AM | Regional | Știri Arad

  0

  Comunicat. Ca urmare a unor sesizări ale CNAIR, prin DRDP Timișoara, DGA Arad a declanșat astăzi verificarea activității mai multor angajați ai ACI (Agenția de Control și Încasare) Nădlac 2. Persoanele în cauză, care au fost conduse la sediul DGA Arad, sunt suspectate de săvârșirea unor acțiuni asimilate faptelor de corupție, situații descoperite în urma mai multor verificări derulate de structurile de control ale CNAIR. Elementele constatate astfel au fost înaintate, cu celeritate, instituțiilor abilitate ale statului, în vederea demarării cercetărilor.

  Aceste acțiuni de control sunt dispuse permanent de conducerea CNAIR. Atunci când sunt identificate abateri de natură penală, concluziile sunt transmise către organele de cercetare abilitate. Controalele și măsurile luate se înscriu în decizia conducerii CNAIR privind toleranță zero cu privire la actele de corupție.

  Trebuie reamintit că pentru prevenirea faptelor de corupție, CNAIR și DGA desfășoară periodic cursuri de pregătire și prevenție cu personalul angajat, în baza unui protocol de colaborare încheiat între cele două instituții.

  De asemenea, Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a transmis că efectuează cercetări față de 47 de suspecți, angajați ai CNAIR, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită în formă continuată.

  Potrivit comunicatului de presă remis de Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad „la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad se efectuează cercetări într-un dosar penal faţă de 47 de suspecţi, angajaţi în cadrul CNAIR, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată, prev. de art. 289 C.p., cu aplic. art. 35 al. 1 C.p. În cauză, la data de 13.02.2024 , s-au efectuat percheziţii la două locaţii din cadrul A.C.Î. Nădlac 2 – Toneta nr. 1 şi 2”.

  Citește și: Ofițerii DGA ridică 46 de lucrători la cântar din Vama Nădlac. Sunt suspectați de luare de mită (Video)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.