sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Sosește un nou aparat de testare pentru COVID-19, la Spitalul Județean! Club Lions Arad 2007 aduce și peste 2.500 de kituri

  de Lucian Dănilă | 2 aprilie 2020, 10:52 AM | Coronavirus | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Club Lions Arad 2007 aduce la Arad un nou aparat de testare pentru coronavirus. A fost o întreagă discuție legată de aducerea acestui aparat VIASURE 48 Real Time PCR, care sosește din Spania.

  Cei de la Club Lions 2007 aveau pregătită suma întreagă pentru achiziționarea aparatului, dar cu o zi înainte de semnarea contractului cu compania spaniolă, cei de la Consiliul Județean au oprit pentru moment achiziția pentru că s-a primit finanțare de la Ministerul Sănătății de peste 200.000 de lei. Astfel, aparatul a fost cumpărat din banii primiți de Consiliul Județean Arad de la Ministerul Sănătății, la care s-a adăugat întregirea sumei din banii strânși de cei de la Club Lions 2007 Arad.

  Am scris și ieri faptul că în situații de criză este nevoie de oameni cu inițiativă. Astăzi mă refer puțin la Liliana Bălaj, cea care a fost coordonator de proiect. Nu îi place să vorbească sau să iasă în față, nici nu a dorit să dea vreo declarație dar a spus totuși ceva care merită remarcat: „Am dorit să facem lucruri mari. Am dorit să ajutăm și noi să fim și noi aproape de lupta cu acest virus. Este o perioadă foarte grea și pentru populație, dar mai ales pentru medici, și trebuie să le arătăm că niciodată nu vor rămâne singuri, nici medicii și nici oamenii suferinzi”.

  Aparatul este așteptat să fie livrat chiar astăzi. Pe lângă faptul că se aduce aparatul, Club Lions 2007 aduce și peste 2.500 de kituri, dar mai multe puteți vedea în comunicatul pe care îl puteți citi mai jos.

  „Niciodată nu vei merge singur!

  Asociația Club Lions Arad 2007 nu a rămas nici de această dată indiferentă la nevoile comunității, în confruntarea cu dușmanul nevăzut numit SARS-CoV-2. Deși trebuie să stăm izolați din punct de vedere fizic, membrele clubului au considerat că putem fi împreună în spirit, în încercarea comună de a găsi soluții, știind că fiecare dintre noi nu poate să stea și să fie doar spectator la ce se întâmplă sau, mai rău , să fim paralizați de frică.

  Astfel că, în mai puțin de o săptămână, Asociația Club Lions Arad 2007 a strâns  suma de 382.700 lei, din care 282.700 lei  din donații în perioada 25.03-01.04.2020, la care s-a adăugat suma de 100.000 lei din fondurile clubului.

  Până la data de 01.04.2020 au fost încheiate contracte și efectuate plăți pentru achiziționarea de aparatură și echipamente astfel:

  • o parte a componentelor sistemului VIASURE 48 Real Time PCR (5 canale), restul fiind achiziționate de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad cu finanțare de la Consiliul Județean Arad, termen de livrare în data de 02.04.2020.
  • 2500 kituri VIASURE SARS-CoV-2 Real Time PCR Detection Kit (CE/IVD), cu livrare în data de 02.04.2020.
  • 28 kituri 2019-nCOV IgG/IgM Test rapid, a câte 25 teste fiecare, în total 700 teste, destinate pentru testarea personalului medical.
  • Combinezoane de protecție pentru personalul medical de la secțiile ATI și Radiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

  În cursul zilei de 02.04.2020 se vor contracta și achita 2 ventilatoare ZVM -A30. Mâine, 03.04.2020, furnizorul sistemului VIASURE 48 Real Time PCR (5 canale), va trimite o echipă formată dintr-un inginer și dna biolog doctor Cristina Popescu, specialist în biologie moleculară, să instruiască medicii de la spitalul județean în vederea utilizării kiturilor pentru aparatul de testare adus la începutul săptămânii.

  Dar cum testarea este doar o parte a luptei împotriva COVID-19, Asociația  Club Lions Arad 2007 continuă campania de strângere de fonduri pentru  a achiziționa și medicamentele necesare tratamentului. Facem apel la toți care pot să contribuie, să  o facă în contul:

  IBAN RO37BTRL00201205F6434601 deschis la Banca Transilvania, beneficiar Asociația Lions Club Arad 2007

  Asociația Club Lions Arad 2007  se înclină cu respect și mulțumește oamenilor de afaceri care au reacționat cu promptitudine, empatie și cu mult altruism, în condițiile în care și ei se confruntă cu dificultăți datorate pandemiei, cât și oamenilor empatici, celor care au donat și vor dona  pentru sănătatea comunității arădene și le urează sănătate  atât lor cât și tuturor semenilor noștri!

  Nu în ultimul rând, transmitem urările noastre de bine  și încurajări celor din linia întâi, personalului medical, și să nu uite că nu sunt singuri în aceste zile:  au alături de ei Oameni”.

  Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: certest.es

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.