miercuri, 24 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Final de organizare de șantier pentru șoseaua de centură Arad-Fântânele-Vladimirescu

  de Special Arad | 5 octombrie 2023, 7:38 PM | Administraţie

  1

  Comunicat CJA. Firma PORR, constructorul șoselei de centură Arad-Fântânele-Vladimirescu, a finalizat organizarea de șantier pentru construirea acestui obiectiv.

  Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, Răzvan Cadar – vicepreședinte, Răzvan Ciubotaru – directorul Direcției Tehnice, Andrei Ando – director Direcția Comunicare, din cadrul CJA, cât și Sergiu Bîlcea – deputat s-au aflat astăzi în comuna Fântânele, pentru a discuta despre modul în care se va derula organizarea de șantier și pentru a vizita amplasamentul unde se va construi podul peste Mureș.

  Vorbim despre o lucrare în valoare de 61 de milioane de euro, prima lucrare de acest gen din România în care un Consiliu Județean face un parteneriat cu Ministerul Transporturilor, fiecare dintre cei doi parteneri având sarcini precise.
  Consiliul Județean Arad a derulat toate procedurile birocratice necesare, de la studiul de fezabilitate la proiectare tehnică, identificare traseu, expropriere, licitație pentru execuție și execuția lucrării, iar în final, când această lucrare va fi gata, o va preda Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, care o va administra.

  Se intenționează și pregătirea unui nou tronson de centură, din Vladimirescu spre Zimand, care va fi legat de drumul expres Arad-Oradea.
  Constructorul are la dispoziție o perioadă de 18 luni pentru finalizarea lucrării.

  Răzvan Ciubotaru, directorul tehnic al Consiliului Județean Arad, a precizat că noua centură va avea o lungime de aproximativ 11 km, fiind marcată de un pasaj peste calea ferată și un pod peste râul Mureș. „Drumul pleacă din girația de la DN 69 și se termină în DN7 către Deva, în vecinătatea localității Vladimirescu. Pe tot parcursul acestui drum o să avem și o pistă de biciclete”, a precizat acesta.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.