joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Sorin Mîneran și Roli Unterweger aleargă printre morile de vânt pe urmele Bătrânei Doamne!

  de Lucian Dănilă | 15 decembrie 2016, 2:22 PM | Recomandările editorilor | Sport

  2

  În timp ce majoritatea dintre noi așteptăm sărbătorile de iarnă, sportivii arădeni sunt încă în febra competițiilor, fie că vorbim despre profesioniști sau amatori. Cei mai buni alergători ai Aradului, Sorin Mîneran și Roland Unterweger, aleargă duminică la Spijkenisse, o mică localitate din Olanda aflată la periferia orașului Rotterdam, acolo unde UTA semna cea mai importantă filă din istoria ei în urmă cu 36 de ani, împotriva celebrei echipe Feyenoord, care atunci era campioana Europei și a lumii.

  Sorin Mîneran este multiplu campion al României la maraton, arădeanul câștigând titlul în ultimii trei ani, 2014, 2015 și 2016. La Spijkenisse însă, Sorin nu a ales să participe la maraton ci la semimaraton, proba de 21,1 kilometri, cea la care de altfel este specialist.

  La maraton va participa Roli Unterweger, cel mai bun maratonist amator al României și evident al Aradului, el având performanțe de invidiat la această probă milenară cu timpi apropiați de a sportivilor profesioniști. Roli a participat în ultimii ani cu rezultate notabile la competiții celebre de maraton cum ar fi Paris, Munchen, Atena sau Berlin, dar și la alergări montane care depășeau ca distanță proba de maraton, probe de o dificultate extremă.

  Sorin va pleca spre Olanda sâmbătă dimineață, iar Roli se pare că este aproape de Rotterdam, el mutându-se în urmă cu câteva luni, împreună cu familia, în localitatea belgiană Beveren.

  Astfel, Sorin și Roli vor alerga printre celebrele mori de vânt olandeze și vor inspira aerul pe care l-au inspirat în urmă cu 36 de ani Petescu, Domide, Broșovski, Lereter, Gornea sau Florian Dumitrescu. Vă vom ține la curent cu evoluția celor doi.

  sorin-mineran

  FOTO: Sorin Mîneran în timpul maratonului de la București, din octombrie, competiție la care a câștigat pentru a treia oară consecutiv titlul de campion al României

  roland-unterweger

  Foto: Roland Unterweger, cel mai bun maratonist amator al Aradului și al României.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.