vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Arădeanul Sorin Blejnar, fostul șef al ANAF, condamnat la 6 ani de închisoare și confiscarea unei sume exorbitante

  de - | 19 octombrie 2018, 10:18 AM | Știri Arad

  0

  Fostul preşedinte al ANAF Sorin Blejnar a fost condamnat joi la 6 ani de închisoare cu executare. Decizia Tribunalului București nu este definitivă. Judecătorii au dispus și confiscarea a peste 12 milioane de lei. Sorin Blejnar a fost găsit vinovat de trafic de influență, scrie digi24.ro.

  În calitate de președinte al ANAF, el ar fi cerut peste 12 milioane de lei de la un om de afaceri pentru a încheia contracte în domeniul IT cu instituția pe care o conducea.

  O parte din bani, aproximativ un milion de lei, ar fi ajuns la un subaltern. Dosarul este unul care a pornit de la structura din Ploiești a DNA. În martie 2018, Sorin Blejnar a fost achitat în primă instanță în dosarul „Motorina”. El este acuzat în acest dosar de sprijinire a unui grup infracțional și evaziune fiscală. Decizia nu este definitivă.

  Într-un alt dosar, fostul președinte al Fiscului a fost condamnat în primă instanță la 5 ani de închisoare cu executare, scrie digi24.ro.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.