sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Soprana arădeancă Adela Zaharia a debutat la Royal Opera House din Londra

  de Raluca Medeleanu | 7 iulie 2021, 8:37 AM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  (foto: Radio România Muzical)

  Adela Zaharia este o soprană de renume, de origine din Arad, care în prezent este solistă la Deutsche Oper am Rhein, Düsseldorf, Germania, iar acum a reușit să facă o nouă performanță: a urcat alături de mari nume pe scena vestitei Opere Royal House din Londra!

  Marea solistă a făcut ieri un anunț care mândrește din nou Aradul și România:

  „Poate cineva să mă ciupească, vă rog? Aseară am marcat debutul meu la Royal Opera House Covent Garden și încă merg pe nori. Nu pot spune că este un vis împlinit – pentru că acesta este visul pe care nu am îndrăznit să-l visez …
  Totuși, iată-mă, cânt un rol de vis, într-o operă de vis, cu o echipă de vis (Constantin Trinks, Erwin Schrott, Gerald Finley, Nicole Chevalier, Frédéric Antoun, Zuzana Marková – soprană, Michael Mofidian, Adam Palka) și primesc de la publicul londonez o primire mai călduroasă decât mi-aș fi putut dori.
  Sunt uluită. Recunoscătoare. Fericită.

  Adela Zaharia s-a născut la Arad în 1987 și a început să studieze pianul la șase ani, iar mai târziu teoria muzicii. A început să cânte cu corul bisericii și apoi a învățat la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad. Potrivit Silviei Demian, fosta directoare a Colegiului, „steaua norocoasă” a sopranei a făcut-o s-o întâlnească pe Mariana Nicolesco în cadrul unei Olimpiade Naționale de Muzică, pe care a câștigat-o.

  Adela Zaharia și-a obținut diploma de licență și de master, ambele de la Academia de Muzică Gheorghe Dima unde a studiat voce și pian cu Marius Budoiu. În 2017, soprana a ocupat primul loc la Operalia, The World Opera Competition.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.