Soldații australieni vor fi „alimentați” cu energie solară

  de Special Arad | 3 septembrie 2014, 12:02 PM | Eco | Internaţional

  0

  O descoperire a oamenilor de știință de la Universitatea Națională din Australia face posibilă, pentru prima dată, utilizarea tehnologiei solare în misiunile armatei australiene, relatează Solar Magazin.

  Datorită unor celule solare din plastic flexibil dezvoltate la Centrul pentru Sisteme Energetice Durabile de la Universitatea Națională din Australia, soldații australieni (ADF) poartă fiecare câte un rucsac alimentat cu energie solară pentru a încărca baterii și dispozitive, cum ar fi laptop-urile.

  Mare parte din echipamentul purtat de soldații din zilele noastre — ochelari de vedere pe timp de noapte, aparate radio, lasere și sisteme GPS — necesită baterii grele, de mare putere.

  soldati alimentati solar

  Tehnologia este numită Solar Integrated Power Systems (SIPS) și a fost testată timp de 72 de ore într-o misiune cu cerințe normale de energie.

  Potrivit lui Igor Scriabin, dezvoltatorul proiectului, sistemul a făcut față în tot acest timp.

  Profesorul Andrew Blakers, directorul Centrului pentru Sisteme Energetice Durabile a declarat pentru News Corp Australia că speră ca tehnologia solară ușor de purtat să fie disponibilă pe piață în termen de doi sau trei ani.

  Greutatea bateriilor este o problemă a tuturor celor care lucrează în aer liber”, precizează acesta.

  Panourile sunt mai subțiri decât cartonul, iar sistemul produce aproximativ 200 de wați.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.