Șoferii pot fi amendați cu sute de lei dacă fumează în mașina de serviciu

  de - | 23 February 2022, 8:05 AM | Naţional

  0

  Vești proaste pentru milioane de români! Polițiștii vor aplica amenzi de până la 500 de lei șoferilor care fumează în mașina de serviciu.

  Acum câțiva ani, prin Legea nr. 15/2016 s-a stabilit că fumatul în spațiile publice închise și în spațiile închise de la locul de muncă este interzis. Cei care vor fuma în aceste spații vor fi sancționați cu amenzi de sute de lei.

  Prin urmare, fumatul este interzis în toate spațiile publice închise, precum și în spațiile închise de la locul de muncă, un ghid referitor la aceste aspecte fiind publicat de Guvern la momentul apariției modificărilor.

  Conform prevederilor legale, prin spațiu închis de la locul de muncă se înțelege „orice spaţiu care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, aflat într-un loc de muncă”.
  Totodată, un angajat poate fi sancționat pentru că fumează într-un spațiu închis de la locul de muncă atât de către angajator, cât și de către polițiști.

  Citește mai mult pe bugetul.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.