Șoferii de toate categoriile trebuie să se prezinte la RAR! Dispar două taxe

  de Special Arad | 9 July 2014, 11:31 AM | Naţional | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Cărţile de identitate ale tuturor autovehiculelor din România vor trebui schimbate, treptat, chiar din acest an, pe motiv că sunt „din cretacicul auto”, ultima updatare a acestor documente fiind făcută în 1993, a anunţat marţi Flaviu Câmpeanu, director tehnic al Registrului Auto Român (RAR), la conferinţa „Mediafax Talks about Transport&Logistics”.

  „Vom schimba modelul cărţii de identitate, sper în acest an. Noul model al cărţii de identitate, după ce va trece prin furcile caudine ale tuturor ministerelor implicate şi se va naşte, va cuprinde toate datele de care aveţi nevoie, va fi o oglindă a certificatului de omologare european, inclusiv problema cea mai mare pe care o aveţi, respectiv tipul suspensiei. De asemenea, va atinge şi celălalt subiect sensibil, cu masele şi dimensiunile”, a declarat Câmpeanu pentru Mediafax.

  RAR

  Câmpeanu a explicat că noile cărţi de identitate vor avea şi o rubrică în care să fie completate mai multe detalii despre maşină precum existenţa unui cârlig de remorcare, folie de pe geamuri, sau portbagajul. Totodată, normele de poluare vor fi completate conform standardelor europene.

  „Cărţile nu se vor schimba brusc, ci treptat, la ieşirea din viaţă a fiecărei cărţi de identitate a autovehiculelor, la distrugerea sau la pierderea ei”, a spus Flaviu Câmpeanu.

  Noua cartea de identitate a vehiculului va conduce la dispariţia a cel puţin două taxe, respectiv de înregistrare naţională pentru dealeri şi de anulare a cărţii de identitate, a arătat reprezentantul RAR, notează Mediafax.

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.