Șoferii de tir nu mai sunt obligați să aducă mașinile în țară după 2 luni – România a câștigat la Curtea de Justiție a UE





România a câștigat la Curtea de Justiție a Uniunii Europene anularea prevederii din Pachetul Mobilitate I care a impus operatorilor de transport rutier (implicit șoferilor de tir) să asigure la fiecare 8 săptămâni întoarcerea vehiculului la centrul operaţional din statul membru de stabilire, informează News.ro care citează un comunicat al Ministerului de Externe de la București.
Hotărârea este definitivă, așa încât șoferii de țir nu mai trebuie să revină în țară după două luni.
Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii salută hotărârea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene din 4 octombrie 2024 în cauza C-547/20, România împotriva Parlamentului European şi a Consiliului, anunță MAE..
„Prin respectiva hotărâre, instanţa UE a dat câştig de cauză României, anulând prevederea din Pachetul Mobilitate I care a impus operatorilor de transport rutier să asigure la fiecare 8 săptămâni întoarcerea vehiculului la centrul operaţional din statul membru de stabilire.
Reprezentarea juridică a statului român în acest dosar a fost asigurată de Agentul Guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, sprijinit de jurişti ai Serviciului Contencios UE din cadrul Ministerului Afacerilor Externe”, arată MAE în comunicatul de presă.
Pachetul Mobilitate este alcătuit din 3 acte legislative
Pachetul Mobilitate I este alcătuit din 3 acte legislative, publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene la data de 31 iulie 2020: Regulamentul (UE) 2020/1054 al Parlamentului European şi al Consiliului din 15 iulie 2020 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 561/2006 în ceea ce priveşte cerinţele minime referitoare la duratele de conducere zilnice şi săptămânale maxime, pauzele minime şi perioadele de repaus zilnic şi săptămânal şi a Regulamentului (UE) nr. 165/2014 în ceea ce priveşte poziţionarea prin intermediul tahografelor;
Regulamentul (UE) 2020/1055 al Parlamentului European şi al Consiliului din 15 iulie 2020 de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1071/2009, (CE) nr. 1072/2009 şi (UE) nr. 1024/2012 în vederea adaptării acestora la evoluţiile sectorului transportului rutier; Directiva (UE) 2020/1057 a Parlamentului European şi a Consiliului din 15 iulie 2020 de stabilire a unor norme specifice cu privire la Directiva 96/71/CE şi la Directiva 2014/67/UE privind detaşarea conducătorilor auto în sectorul transportului rutier şi de modificare a Directivei 2006/22/CE în ceea ce priveşte cerinţele de control şi a Regulamentului (UE) nr. 1024/2012.
Iniţierea cauzei C-547/20 face parte din demersurile realizate de România în vederea anulării unor prevederi din Pachetul Mobilitate I considerate ca având implicaţii negative asupra pieţei interne şi a competitivităţii transportului de mărfuri în UE. Dincolo de iniţierea de acţiuni în anularea parţială a Pachetului Mobilitate I România a intervenit în susţinerea acţiunilor în anulare declanşate de alte 6 state membre – Lituania, Bulgaria, Cipru, Ungaria, Malta şi Polonia.
Comentariile portalului
Pe https://ftc-events.firstinspires.org/2024/ROCMP/awards scrie Judges' Choice Award... și știu că în link apare 2024, nu 2025, ciudat, într-adevăr, dar probabil este o greșeală strict tehnică a (...)
"Harambe Cartel" de la Colegiul National "Moise Nicoara Arad" au castigat premiul "Natie prin educatie award", nu premiul juriului.
Da, se vede că v-ați documentat. Păcat că nu vă pricepeți - am terminat filozofie-istorie, istoria fiind a doua specializare și am predat ca profesor Istoria Româ (...)