duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Snopit în bătaie în propria casă, la Fântânele, cu un topor pe care erau bătute cuie. Agresorii, judecați pentru tentativă de omor

  de Ioana Costaș | 22 aprilie 2023, 10:28 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  foto: Arhivă

  Un bărbat a fost snopit în bătaie, în propria casă, la Fântânele, de către doi indivizi, fapta având loc la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut. Aceștia au reușit să intre în casa victimei, spărgând ușile de acces și, înarmați cu o sabie și o coadă de topor care avea bătute cuie pe unul din capete, au început să lovească. Victima a primit lovituri în zona capului, a membrelor superioare și membrelor inferioare. Bătaia a avut loc pe fondul unor conflicte mai vechi care existau între victimă și agresori, totul alimentat de faptul că cel care a fost bătut i-ar fi înjurat de mamă pe cei doi bărbați, cu puțin timp înainte de a avea loc agresiunea.

  Agresorii au fugit imediat după bătaie, iar bărbatul bătut a ajuns la spital.

  A doua zi, anchetatorii nu au dat de urma bătăușilor, astfel că au efectuat verificări prin punctele de trecere a frontiere, descoperind că aceștia au ieșit din țară pe la frontiera Cenad, cu un autoturism marca VW, îndreptându-se într-o direcție necunoscută. Din informațiile polițiștilor, agresorii ar fi plecat în Austria.

  Cei doi au fost dați în consemn la frontieră, iar pe numele lor au fost emise mandate de arestare – în lipsă – pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de omor, violare de domiciliu și distrugere.

  La începutul lunii decembrie 2022, unul dintre cei doi bărbați a fost depistat și încarcerat, iar la începutul lunii ianuarie 2023 a fost depistat și încarcerat și cel de-al doilea.

  În cadrul audierilor efectuate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, cei doi au recunoscut săvârșirea faptelor, dar au negat folosirea toporului – inițial s-a crezut că s-a folosit un topor pentru a lovi victima – precizând că au folosit doar o coadă de topor pe care, la unul din capete erau bătute mai multe cuie, încercând să justifice în acest fel leziunile produse victimei la nivelul capului.

  Victima a avut nevoie de 25-35 de zile de îngrijiri medicale în urma bătăii primite.

  Agresorii rămân în continuare în arest, deși au solicitat, la începutul lunii aprilie, să le fie înlocuită măsura arestului preventiv cu o altă măsură preventivă mai ușoară, Tribunalul Arad, respingându-le cererile.

  „Constată legalitatea şi temeinicia măsura arestării preventive privind pe inculpaţii Mircea Gyurca, trimis în judecată prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la omor, violare de domiciliu şi distrugere, și Cosmin Bodrog trimis în judecată prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la omor, violare de domiciliu şi distrugere, toţi aflaţi Penitenciarul Arad. Menţine măsura arestării preventive privind pe inculpaţi pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 11.04.2023, până în data de 10.05.2023 inclusiv, urmând ca legalitatea şi temeinicia măsurii să fie examinată înainte de expirarea termenului de 30 zile. Respinge cererile inculpaţilor de revocare sau în subsidiar de înlocuire a măsurii arestării preventive cu o altă măsură preventivă mai uşoară, ca nefondată”, se arată în soluția Tribunalul Arad, postată pe portal.just.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.