duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Smartphone-uri 5G: Care sunt primele modele disponibile?

  de Special Arad | 19 octombrie 2019, 6:32 PM | IT

  0

  Smartphone-urile compatibile cu noua rețea 5G sunt prezentate tot mai mult de către producători. Primele abonamente 5G vor fi lansate în Franța în următoarele luni pe măsură ce ponderea modelelor disponibile va continua să crească. În acest articol vă facem o scurtă prezentare a telefoanelor 5G existente deja pe piață.

  Sigur că în multe țări din Europa rețeaua 5G nu este disponibilă. Nu este nici în România. Totuși, sunt mai multe țări europene în pragul lansării rețelei 5G, cum ar fi Germania, Franța, Elveția și țările nordice. Cu toate acestea este deja posibil să cumpărați smartphone-uri compatibile cu acest nou standard de rețea mobilă. Facem aici un rezumat al dispozitivelor 5G care sunt pe piață.

  Samsung Galaxy Note 10+ 5G. Samsung este liderul mondial incontestabil în domeniul vânzărilor de smartphone-uri și producătorul care comercializează cele mai multe telefoane mobile bazate pe 5G. Cel mai recent este Galaxy Note 10+ 5G. Pe lângă faptul că este echipat cu un modem 5G, dispozitivul este similar cu Galaxy Note 10+ din toate punctele de vedere: performanță, ecran excepțional, calitate foto premium, stylus, totul este acolo!

  Samsung Galaxy S10+ 5G. Pentru primul său mobil compatibil 5G, Samsung a optat pentru o strategie diferită de cea adoptată mai târziu cu Note 10+ 5G. Pe lângă Galaxy S10e, S10 și S10+, compania sud-coreeană oferă un Samsung Galaxy S10 5G ușor diferit din punct de vedere al designului și o fișă tehnică mai tehnică cuprinzătoare. Prin urmare, nu este un „simplu” S10+ compatibil 5G. Acesta include patru camere foto de 12 + 12 + 16 + 2 MP pe spate și două camere foto frontal. Galaxy S10 5G are și o baterie impresionantă de 4.500 mAh.

  Samsung Galaxy Fold. Pentru peste 2.000 de euro, există și un Galaxy Fold 5G pe piață și din toate informațiile telefonul pliabil are un succes incredibil. Cu toate problemele avute după prezentare Galaxy Fold nu poate fi produs de Samsung în cantitatea cerută de piață și, acest lucru este valabil peste tot în lume.

  Samsung Galaxy A90 5G. Gigantul high-tech sud-coreean produce și un smartphone mai ieftin pentru amatorii rețelei 5G. Galaxy A90 5G are procesor Snapdragon 855 și este primul dispozitiv din seria Galaxy A care acceptă modul desktop DeX. Comercializarea sa a început în Coreea de Sud și în China. Are ecran Super AMOLED de 6,7 inch și baterie de 4.500 mAh cu încărcare rapidă de 25 W.

  OnePlus 7 Pro 5G. OnePlus s-a descurcat foarte bine în prima jumătate a anului 2019. Acum a apărut și o variantă 5G. Conform testelor efectuate de RootMetrics, OnePlus 7 Pro 5G oferă viteze la nivelul lui Galaxy S10 5G. Din păcate are o disponibilitate limitată.

  Oppo Reno 5G. Oppo a surprins în aprilie 2019, prezentând Reno 10x Zoom, un smartphone cu un design unic. Oppo Reno 5G beneficiază și de compatibilitatea cu noua generație de rețea mobilă. Smartphone-ul poate fi achiziționat în mai multe țări, chiar și în Europa.

  Xiaomi Mi Mix 3 5G. Mi Mix 3 5G a fost primul smartphone 5G lansat în Franța, conform site-ului francez PhonAndroid. Există desigur un procesor Snapdragon 855 și modemul Qualcomm X50 pentru conexiune 5G. Și, bateria este mult mai impresionantă pe acest model: 3.800 mAh față de alte modele fără 5G produse de Xiaomi.

  LG V50 ThinQ. LG nu stă prea bine în vânzările de smartphone-uri, continuă să scadă. Cu V50 ThinQ, LG oferă un dispozitiv original care permite să beneficiezi de un al doilea ecran datorită unui shell special, caracteristică care poate fi utilă pentru jocuri și multitasking. Cu LG V50 ThinQ 5G, producătorul sud-coreean se luptă să-și recâștige aura de altădată.

  Huawei Mate 20 X 5G. În mai 2019, chiar înainte de anunțarea sancțiunilor americane împotriva sa, Huawei și-a oficializat Mate 20 X 5G, versiunea 5G a smartphone-ului său de jocuri de 7,2 inch, lansat cu mai mult de șase luni mai devreme. În timp ce Mate 20 X este echipat cu o baterie de 5.000 mAh, aceasta coboară la 4.200 mAh pentru Mate 20 X 5G. Cu un preț cu 30% mai mare decât versiunea non-5G, acest mobil nu este cel mai convingător.

  Huawei Mate X 5G. După luni de amânări, smartphone-ul cu ecran pliabil Huawei va ajunge în sfârșit pe piață la sfârșitul lunii octombrie 2019. Anunțat cu un procesor Kirin 980, el ar trebui în sfârșit să vină cu Kirin 990 prezent pe seria Mate 30, de exemplu.

  Ați observat, nu există niciun iPhone în această selecție. Apple a rămas în urmă în această zonă. Există posibilitatea ca iPhone-urile care vor fi lansate în septembrie 2020 să fie compatibile cu 5G. Este o bilă neagră pentru Apple.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.