miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Situație tensionată în Belarus. Lukașenko a scos blindatele în calea protestatarilor

  de - | 6 septembrie 2020, 9:21 PM | Internaţional

  0

  Zeci de manifestanţi au fost arestaţi pe marginea demonstraţiei opoziţiei, care contestă realegerea preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, potrivit grupului pentru apărarea drepturilor omului Viasna. Potrivit ONG-ului, 37 de persoane au fost arestate în cursul acestei manifestaţii. Opoziţia doreşte ca manifestaţiile de duminică să strângă mulţimi comparabile cu ultimele săptămâni când zeci de mii de persoane au mărşăluit prin Minsk şi s-au confruntat cu represiunea forţelor de ordine.

  Mai multe coloane de protestatari au mărşăluit prin Minsk spre centrul oraşului, purtând steaguri alb-roşii care au devenit un simbol al protestelor şi scandând „Trăiască Belarusul” şi „Ruşine” printre alte sloganuri.   La începutul zilei, forţele speciale au fost văzute în timp ce montau sârmă ghimpată în jurul mai multor clădiri guvernamentale şi monumente din centrul capitalei, în timp ce poliţişti erau întâlniţi la staţiile de metrou.   Filmări postate pe Telegram arată vehicule blindate ce sunt plasate în mai multe zone din Minsk.

  Aleksandr Lukaşenko, care conduce cu o mână forte Belarusul din 1994, a refuzat să poarte discuţii cu opoziţia şi a respins organizarea unui nou scrutin după ce alegerile din 9 august au fost denunţate drept viciate. El susţine că a câştigat alegerile prezidenţiale cu 80% din voturi, dar opoziţia şi observatorii externi acuză fraude

  Citeste mai multe pe: adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.