Reprezentantul Belarusului, convocat de MAE după discursul lui Lukașenko, care viza și România

  de - | 18 septembrie 2022, 5:21 PM | Internaţional | Naţional

  0

  Alexandr Lukașenko (foto: captură video NEXTA / Twitter)

  Alexandr Lukașenko, președintele statului Belarus, a afirmat sâmbătă că Statele Unite împing Europa într-o confruntare militară cu Rusia pe teritoriul Ucrainei și că alte state, între care și România, vor fi implicate direct, explică Ministerul român de Externe, care subliniază apartenența României la NATO și garanțiile de securitate care decurg din acest statut, scrie Biziday.

  În urma acestei declarații, însărcinatul cu afaceri în România al statului Belarus a fost convocat pentru a i se explica următoarele: „România respinge ferm astfel de afirmații inadmisibil, care alimentează retorica bazată pe apel la forță și amenințarea cu forța în relațiile internaționale. De asemenea, nu poate fi ignorat rolul și responsabilitatea internațională ale Belarusului în calitate de complice al Rusiei în susținerea războiului de agresiune împotriva Ucrainei”.

  Liderul de la Minsk a mai spus că „America este singura beneficiară a ceea ce se întâmplă astăzi: au pus Europa la locul ei și au eliminat concurența. Azi e Ucraina, mâine va fi Moldova sau Țările Baltice, Polonia sau România”. El nu a adus nicio dovadă care să-i susțină afirmațiile.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.