sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Situație ciudată la Timișoara. I-au invitat la eveniment, apoi i-au amendat pentru că nu au avut avize

  de - | 17 august 2023, 7:03 PM | Regional

  1

  Verificări interne în Primăria Timișoara după ce comercianți invitați să participe la un eveniment al Casei de Cultură au fost amendați de Poliția Locală (din subordinea primăriei) pentru lipsa unui aviz pe care tot primăria trebuia să îl elibereze.

  Comercianții care au participat la Ruga din Cartierul Lipovei de la Timișoara, pe baza unor contracte încheiate cu Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, s-au trezit amendați de Poliția Locală Timișoara pentru lipsa avizului de comerț stradal, pe care Primăria Timișoara a refuzat să îl elibereze pentru că cererile nu au fost depuse cu cel puțin 30 de zile înainte, lucru care era imposibil din moment ce Casa de Cultură a lansat invitațiile de participare după acest termen.

  O situație fără ieșire

  Potrivit sursadevest.ro, care a făcut publică situația, pentru evenimentul care a avut loc în 29 iunie 2023 în Calea Lipovei, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara i-a invitat pe comercianții interesați să depună cereri (cu documentele aferente) în data de 8 iunie 2023, termenul limită de depunere a dosarelor fiind 13 iunie.

  În 15 iunie 2023, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara au anunțat și firmele selectate pentru Ruga din Cartierul Lipovei, iar în 16 iunie 2023 au fost semnate contractele. La evenimentul din 29 iunie 2023, Poliția Locală a descins la Ruga din Lipovei pentru a-i verifica pe comercianți.

  Micii antreprenori au fost amendați pentru că le lipsea avizul de comerț stradal, pe care departamentul de specialitate din Primăria Timișoara a refuzat să îl elibereze pentru că cererea nu a fost depusă cu cel puțin 30 de zile înainte de eveniment. Cu alte cuvinte, comercianții invitați în 8 iunie să se înscrie pentru evenimentul din 29 iunie, ar fi trebuit să ceară avizul (care include și contractual semnat în 16 iunie) în data de 29 mai.

  „Cerem clarificări”

  Directoarea Casei de Cultură a Municipiului Timișoara nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere referitor la situația creată. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Timișoara, Monica Ivan, a declarat că situația creată este verificată și se iau măsuri pentru a evita alte evenimente similare.

  „Cerem clarificări de la Casa de Cultură referitor la depășirea termenului făcut public în 8 iunie. Este evident că Direcția Autorizare și Control nu putea autoriza documente care aveau termenul depășit. (…) Este necesar să vedem care au fost problemele organizatorice și administrative și vom efectua toate demersurile pentru ca asemena neconcordanțe să se mai producă pe viitor”, a declarat Monica Ivan.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. „La pomul lăudat nu mergeți cu sacul!”
   .
   Dacă ați avea mai multă demnitate, TOȚI CEI AMENDAȚI n-ați mai răspunde, pe viitor, la NICI O INVITAȚIE primită din partea Primăriei Timișoara, oricât de rentabilă ar părea !!! 😠
   .
   Dar, din păcate, românul e „mare erou” cu gura, iar când e vorba ne „niscai” câștig, uită de orice urmă de demnitate, acceptând orice „firmitură” de la cei care, o dată „și-au șters picioarele de el”.
   Și-apoi se miră, ca prostul, cu nu este respectat… 🙄
   .
   Respectul celor din jur se câștigă CU MULTE SACRIFICII si eforturi pe care, românul nu a fost niciodată dispus să le facă.
   De aia nici nu e respectat de alții (chiar dacă nu e nici mai prost și nici mai puturos ca cei din celelalte nații, dimpotrivâ, chiar… ). 😥
   .
   Și, în primul rând, NU E RESPECTAT CHIAR DE APROAPELE SĂU, tocmai pt că „mămăliga nu explodează”, fiind mai dulce „autovictimizarea” decât EFORTUL DE A IMPUNE RESPECT !!! 😡

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.