Situația la frontieră. 16 români nu au fost lăsați să iasă din țară, iar 17 străini nu au fost lăsați să intre

  de Special Arad | 9 March 2023, 9:12 AM | Naţional

  0

  În data de 08.03.2023, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 161.600 de persoane, cetățeni români și străini, cu peste 50.200 mijloace de transport, pe ambele sensuri.

  Pe sensul de intrare în România, au fost 76.100 de persoane, dintre care 7.282 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 08.03.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 3.705.317 cetăţeni ucraineni.

  În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

  Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

  În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  53 de fapte ilegale (28 infracţiuni şi 25 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  bunuri ridicate în vederea confiscării, în valoare de peste 203.000 lei;
  valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 26.300 lei;
  nu s-a permis intrarea în ţară a 17 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 16 cetăţeni români din diferite motive legale.

  Poliţia de Frontieră acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.