sâmbãtã, 9 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Situația de la Dezna arată din ce în ce mai rău! Circulația va fi interzisă într-un anumit interval orar și se vor închide magazinele

  de Andreea Daniela B. | 28 august 2021, 3:05 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Dacă ieri spuneam că Dezna a depășit pragul de 3 infectări la mia de locuitori, se pare că astăzi este chiar mai rău de atât. Dezna este o comună foarte mică ce are 1126 de locuitori, iar asta o face să atingă o foarte ușor pragurile de infectare care necesită ca reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să ia măsuri suplimentare.

  Citește și: Restricțiile revin! Dezna, prima localitate în care se aplică măsuri mai aspre

  Așadar astăzi, cu doar șase infectați la nivelul comunei, Dezna a ajuns la o rata de infectare de 5,33 la mia de locuitori. Tocmai de aceea, astăzi, CJSU Arad a adoptat două hotărâri luate în urma valorilor incidențelor cazurilor COVID-19 ce au fost comunicate de DSP Arad.

  Dezna depășește 4 infectări la mia de locuitori

  Prin hotărârea 128 s-a constatat că la Dezna, incideța cazurilor COVID-19/1000 locuitori a depășit valoarea 4, ceea ce înseamnă că suplimentar față de restricțiile impuse prin HCJSU 127, adoptată ieri, se aplică și măsura prevăzută la art. 9 alin. 1 din Anexa 3 a H.G. 826/2021, și anume închiderea sălilor de sport/fitness.

  Astfel, toate aceste măsuri vor fi în vigoare pentru un termen de 14 zile, începând de mâine, 29.08.2021″.

  Moneasa și Fântânele, într-o situație delicată. Se iau măsuri suplimentare și aici 

  Prin hotărârea 128 a fost constată depășirea incidenței de 2 (interval 2-3) la Moneasa și Fântânele, ceea ce înseamnă că în cele două unități administrativ-teritoriale se aplică pentru o perioadă de 14 zile anumite restricții prevăzute în H.G. 826/2021 cu privire la numărul maxim al participanților la anumite activități (competiții sportive, săli de spectacol, concerte, spectacole publice, evenimente private s.a.m.d.)”

  La Dezna se introduc și alte restricții precum:

  – interzicerea circulației persoanelor în zilele de vineri, sâmbătă și duminică între orele 20-5, cu anumite excepții,

  -respectiv limitarea programului operatorilor economici, tot în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 5.00-18.00, cu anumite excepții.

  Precum în perioada din primăvară când s-au mai înregistrat incidețe peste 4, aceste măsuri (interzicerea circulației și limitarea programului magazinelor) se vor ridica imediat după ce incidența din localitate va coborî sub 3,5„, transmit, la finalul comunicatului, reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.