marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Sistemul de irigații din municipiu, pregătit pentru iarnă

  de Special Arad | 8 decembrie 2021, 1:56 PM | Administraţie | Știri Arad

  0

  Serviciul Edilitar și Dezvoltare Mediu Urban și un operator specializat desfășoară în această perioadă operațiuni de golire a instalațiilor de irigat existente în municipiul Arad, pentru pregătirea acestora pentru sezonul rece, anunță Primăria Municipiului Arad.

  Intervenția este esențială în condițiile în care pe timpul iernii, la temperaturi negative, acumulările de apă rămase în sistemul de irigații ar putea deteriora elementele componente ale acestuia. Prin intermediul acestei operațiuni, Primăria Municipiului Arad are în vedere buna întreținere a sistemului de irigat și protejarea sistemului astfel încât să se evite daunele care ar putea conduce la reparații costisitoare.

  În fapt, procedeul constă în eliminarea cantității de apă din toate componentele de irigație și ulterior, folosirea aerului cu presiune cu ajutorul compresorului în sistemul de irigații. În acest fel, se evită acumulările accidentale de apă care, în caz contrar, ar putea cauza daune în exploatarea normală a sistemului, odată cu venirea sezonului călduros.

  După efectuarea operațiunilor de golire a sistemelor de irigații, acestea se sigilează pentru a preveni deschiderea accidentală a instalației de irigare.

  La nivelul municipiului Arad o suprafață totală de 30 ha de spațiu verde este prevăzută cu sisteme de irigații.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.