sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Zece sirieni aflați în situații ilegale, preluați de polițiștii de imigrări din Arad

  de Ioana Costaș | 29 august 2023, 3:31 PM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări Arad au preluat zilele trecute de la polițiștii de frontieră zece persoane din Siria, bănuite de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv tentativă la infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Una dintre acestea a fost introdusă în Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Arad, până la îndepărtarea de pe teritoriul României, iar celelalte nouă au solicitat o formă de protecție internațională.

  „La data de 27 august, polițiștii de imigrări din Arad au preluat de la polițiștii de frontieră 10 persoane, din Siria, bănuite de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv tentativă la infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Una dintre acestea a fost introdusă în Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Arad, până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre. La ieşirea din ţară va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Celelalte nouă au solicitat o formă de protecție internațională și au fost transferate la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Timișoara, până la clarificarea situației”, a transmis Inspectoratul General pentru Imigrări.

  Citește și: 39 de migranți, introduși de polițiștii de imigrări în Centrul de Cazare al Străinilor din Horia

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.