joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Sirianul lovit de jurnalista maghiară ar fi terorist, membru Al-Nusra

  de - | 22 septembrie 2015, 3:27 PM | Internaţional

  0

  Refugiatul sirian căruia o jurnalistă din Ungaria i-a pus piedică, în timp ce alerga de polițiști cu copilul său în brațe, s-a dovedit a fi altcineva.

  Adevărul despre sirian a fost scos la iveală acum, de organizațiile kurde care luptă împotriva islamiștilor în Siria, potrivit rudaw.net și infowars.com.

  Abdul Mohsen ar fi membru al organizaței radical islamiste Frontul al-Nusra și ar fi fost implicat în uciderea a peste 50 de kurzi.

  Jabhat al-Nusra este considerată aripa siriană a Al Qaida, rivala Statului Islamic.

  După incidentul din Ungaria, acesta s-a ales cu un loc de muncă la Real Madrid. „Vă iubesc pe toți, ador Spania, mulțumesc Spania”, a declarat el la coborârea din tren, la Madrid. A fost salutat chiar și de Cristiano Ronaldo.

  În schimb, Uniunea Partidul Democrat kurd (PYD) susține că sunt dovezi care atestă că Abdul Mohsen este membru al Al-Nusra Front. Mai mult, el ar fi luptat alături de Frontul Al-Nusra înainte de a pleca din Siria cu familia sa, în primăvara anului 2015. Conform PYD (forțele de autoapărare kurde), el ar fi fost implicat în reprimarea violentă a revoltelor kurde din orașul Qamishlo în 2004. Atunci, peste 50 de kurzi au fost uciși de către forțele de securitate siriene la un meci de fotbal.

  COyvFdQUYAEPgeQ

  Abdul Mohsen a fost antrenorul clubului Al-Fatwa din Deir ez Zor între 2004-2010.

  PYD a publicat o captură a unei fotografii cu Abdul Mohsen de pe pagina sa de Facebook, pe care a închis-o la începutul acestui an, unde se identifică în calitate de membru al Frontului Nusra, adăugând că el a luptat cu kurzii la Amudeh, Serekaniye și Afrin.

  Surse: presalibera.net, DCnews

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.