Sirianul lovit de jurnalista maghiară ar fi terorist, membru Al-Nusra

  de - | 22 septembrie 2015, 3:27 PM | Internaţional

  0

  Refugiatul sirian căruia o jurnalistă din Ungaria i-a pus piedică, în timp ce alerga de polițiști cu copilul său în brațe, s-a dovedit a fi altcineva.

  Adevărul despre sirian a fost scos la iveală acum, de organizațiile kurde care luptă împotriva islamiștilor în Siria, potrivit rudaw.net și infowars.com.

  Abdul Mohsen ar fi membru al organizaței radical islamiste Frontul al-Nusra și ar fi fost implicat în uciderea a peste 50 de kurzi.

  Jabhat al-Nusra este considerată aripa siriană a Al Qaida, rivala Statului Islamic.

  După incidentul din Ungaria, acesta s-a ales cu un loc de muncă la Real Madrid. „Vă iubesc pe toți, ador Spania, mulțumesc Spania”, a declarat el la coborârea din tren, la Madrid. A fost salutat chiar și de Cristiano Ronaldo.

  În schimb, Uniunea Partidul Democrat kurd (PYD) susține că sunt dovezi care atestă că Abdul Mohsen este membru al Al-Nusra Front. Mai mult, el ar fi luptat alături de Frontul Al-Nusra înainte de a pleca din Siria cu familia sa, în primăvara anului 2015. Conform PYD (forțele de autoapărare kurde), el ar fi fost implicat în reprimarea violentă a revoltelor kurde din orașul Qamishlo în 2004. Atunci, peste 50 de kurzi au fost uciși de către forțele de securitate siriene la un meci de fotbal.

  COyvFdQUYAEPgeQ

  Abdul Mohsen a fost antrenorul clubului Al-Fatwa din Deir ez Zor între 2004-2010.

  PYD a publicat o captură a unei fotografii cu Abdul Mohsen de pe pagina sa de Facebook, pe care a închis-o la începutul acestui an, unde se identifică în calitate de membru al Frontului Nusra, adăugând că el a luptat cu kurzii la Amudeh, Serekaniye și Afrin.

  Surse: presalibera.net, DCnews

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.