joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Sindicaliștii de la Ryanair plănuiesc greve săptămânale

  de - | 28 iulie 2022, 1:56 PM | Internaţional

  0

  Membrii sindicatului spaniol al personalului navigant al Ryanair plănuiesc să facă greve timp de patru zile săptămânal, până în ianuarie, pentru a solicita salarii mai mari şi condiţii de muncă mai bune, a declarat un lider al sindicatului USO într-un comunicat de miercuri, transmite Reuters, conform news.ro.

  Acţiunea grevistă, care este susţinută şi de grupările sindicale USO şi Sitclpa, va avea loc de luni până joi, în fiecare săptămână, de la 8 august până la 7 ianuarie, se arată în comunicat.

  Lucrătorii Ryanair au provocat perturbări pe multe aeroporturi spaniole în cursul lunii iulie, când au organizat greve de câteva zile, în principal în weekend.

  Numărul de zboruri anulate a fost limitat în comparaţie cu alte ţări în care şi personalul Ryanair a intrat în grevă, deoarece reglementările spaniole obligă companiile aeriene şi personalul să menţină un serviciu minim.

  ”Întrucât compania nu a putut să-i asculte pe muncitori, am fost forţaţi să convocăm noi zile de grevă”, a declarat Lidia Aransanz, lider al secţiei Ryanair a USO.

  Sindicatele cer 22 de zile de concediu şi două luni suplimentare de plată pe an pentru a respecta legislaţia spaniolă, a adăugat ea.

  Purtătorii de cuvânt ai Ryanair din Spania nu au fost imediat disponibili pentru comentarii.

  Sindicatul a declarat că 11 angajaţi naviganţi din Spania au fost concediaţi în timpul recentelor greve.

  Ryanair a transportat 22,3% dintre pasagerii care au călătorit prin aeroporturile spaniole în prima jumătate a anului, potrivit datelor operatorului aeroportuar Aena.

  sursa: stiripesurse.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.