Simpozion internațional de etnologie, vineri, la Arad

  de Special Arad | 18 iunie 2015, 2:34 PM | Cultură

  0

  Știri Arad: Consiliul Judeţean Arad împreună cu Centrul Cultural Judeţean Arad organizează în ziua de 19 iunie, la ora 10:00, în cele două săli de şedinţă ale Consiliului Judeţean Arad, a V-a ediţie a Simpozionului internaţional de etnologie, intitulat „Hărţi etnografice, migraţii, schimbări de peisaj cultural”.

  Tema sugerată prin titlu invitaţilor, este focalizată pe cercetarea celor două mari tendinţe contemporane: schimbarea şi păstrarea tradiţiilor. În cadrul simpozionului, comunicările care vor fi prezentate vor analiza fie consecinţele unor migraţii recente asupra peisajul cultural autohton, cu schimbările care se produc în viaţa satelor dintr-un anumit teritoriu, prin venirea altor grupuri, cu alte tradiţii, fie, pornind de la anumite obiceiuri tradiţionale, sau reprezentări ale imaginarului colectiv, vor încerca o cartografiere, o circumscriere tipologică a ariei culturale în care se manifestă acestea.

  La simpozion vor participa 20 de etnologi, sociologi, antropologi de la Universităţile din Bucureşti,Timişoara, Novi Sad, de la Institutul de balcanologie din Beograd, de la Institute de Ştiinţe Socio-Umane din Sibiu şi Craiova, de la muzee din Bucureşti, Timişoara, Novi Sad şi Békéscsaba.

  Cu ocazia simpozionului va fi lansat volumul cu comunicările din 2014.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.