duminicã, 26 mai, 2024

Special Arad Logo

  Simpozion internaţional de etnologie la Consiliul Judeţean Arad

  de Special Arad | 21 iunie 2017, 8:26 AM | Cultură

  0

  În perioada 22 – 23 iunie Consiliul Judeţean Arad găzduieşte cea de-a VII – a ediţie a Simpozionului internaţional de etnologie, cu tema „Patrimoniu şi patrimonializare”.

  Evenimentul, organizat de Consiliul Judeţean Arad prin Centrul Cultural Judeţean Arad, reuneşte la Arad 27 de specialişti în domeniile etnologie – antropologie, care vor susţine, pe 2 secţiuni, comunicări ştiinţifice ce se înscriu în tematica simpozionului. Comunicările sunt urmate pe discuţii, care vor aduce un spor de informaţii şi clarificări legate de situaţia actuală a patrimoniului cultural material şi imaterial din România,Serbia şi Ungaria, modalităţile de conservare şi de promovare a patrimoniului imaterial aplicate în cele trei ţări, modalităţi de protecţie. „Simpozionul ştiinţific de etnologie din acest an urmăreşte să facă cunoscut  patrimoniul cultural euroregional, tezaurele culturale naţionale ale celor trei țări pentru o analiză comparativă şi să pună în discuţie modalităţile de patrimonializare a acestor valori în România, Serbia şi Ungaria. Cunoaşterea diferitelor categorii de patrimoniu va permite conservarea o patrimonializare corectă in situri, în expoziţii şi muzee sau în arhive sonore, video, fotografice” – spune etnologul Rodica Colta.

  Simpozionului organizat de Centrul Cultural Judeţean Arad  face parte din activităţile specifice de conservare şi promovare a culturii tradiţionale desfăşurate de toate centrele judeţene omoloage din România, aceasta fiind o cerinţă naţională. „Organizarea simpozionului se va face cu profesionalism şi seriozitate, în acest sens fiind invitaţi cercetători din instituţii de specialitate. Scopul dorit este acela de a implica, în urma participării la lucrări şi  prin intermediul publicaţiei care va cuprinde referatele prezentate,  instituţiile responsabile, fundaţiile şi asociaţiile culturale în inventarierea patrimoniului judeţului Arad, în vederea salvării lui de la distrugere” – încheie Rodica Colta.

  afis si mapa_A3 patrimoniu si patrimonializare WEB

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.