Anchetă internă la Facebook, după acuzații de cenzură a știrilor

  de - | 14 mai 2016, 10:26 AM | Social Media | Topic special

  0

  Facebook este acuzat că blochează subiectele cu tentă conservatoare din secţiunea de ştiri, ceea ce ar transforma reţeaua într-o unealtă politică. Mai mulţi foşti angajaţi spun că au cenzurat ştiri bazându-se pe această regulă.

  În faţa acuzaţiilor, Mark Zuckerberg a lansat o investigaţie internă pentru a vedea dacă modul de afişare a informaţiilor respectă principiul obiectivităţii. Deja apar însă indicii că fluxul de ştiri poate prinde coloratură politică.

  Facebook a publicat metodele folosite pentru selecţia ştirilor şi se pare că secţiunea de ştiri populare nu se construieste 100% pe baza unui algoritm – nu include ştirile cele mai citite de utilizatori ci şi ştiri alese de angajaţii Facebook. Aceştia includ şi ştiri nu neaparat populare, dar pe care le consideră în interesul audienţei. Asta ajută Facebook să publice informaţii importante, dar totodată riscul de subiectivism e la fel de mare la ca în orice organizaţie de presă. Diferența e că la Facebook, utilizatorilor li se induce ideea că ştirile nu sunt alese pe baza preferințelor angajaților, ci a preferințelor utilizatorilor.

  Sursa: Digi 24

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.