Simplu, UTA n-a mișcat nici în Giulești… Pașcanu și Boupendza au semnat victoria Rapidului
A fost greu de dat un titlu la meciul din această seară în care UTA a fost depășită clar de Rapid, mai clar decât o arată scorul. Apoi, pe burtiera de la Digisport am văzut „UTA n-a mișcat în Giulești”. Nimic mai adevărat, astfel că mai simplu decât să fur acel titlu nu se putea…
UTA a fost inexistentă pe noua arenă din Giulești. Dacă în februarie pierdea cu 4-1 după un meci în care a fost foarte aproape să facă 2-2 la un moment dat și totodată un meci pe care l-a dominat aproape total în a doua repriză, în această seară echipa antrenată de Rednic a fost doar un sparring partner de categorie inferioară. Da, există scuza că au lipsit Liev, Alexandru Benga, Cristian Mihai, Benjamin Van Durmen, Alexandru Câmpanu, Andrei Dumiter și Kouya Mabea, dar echipa asta și cu ei în formație tot rău arată. Cu excepția meciurilor cu CFR și Petrolul, UTA nu a avut un meci bun de la cap la coadă în acest sezon.
Iar dacă Rednic a spus răspicat înainte de meci că „suntem pregătiți pentru acest joc”, mă gândesc cu groază cum arată echipa asta când Rednic nu e mulțumit de nivelul de pregătire al jucătorilor săi. Pentru că în Giulești au fost atât de pregătiți încât aproape că n-au ajuns deloc la poarta lui Siegrist.
UTA a început în jumătate adversă, dar fără a pune prea mare presiune pe careu, apoi după primul sfert de oră terenul a început să se încline spre poarta lui Robert Popa. Și portarul arădenilor a început să aibă de lucru. A avut noroc când a respins în față șutul lui Christensen și Boupendza nu a putut trimite mingea în poartă de la 7 metri, a avut noroc când a mai respins o dată în față la șutul lui Onea, asta în timp ce UTA a avut doar niște situații prin Ghezali și Fabry.
Repriza a doua a fost cea care avea să facă dreptate. Rapid a deschis scorul după doar trei minute de la reluare prin Pașcanu, în urma unui corner la care Conte se pare că a ațipit puțin. Era minutul 48, era 1-0 pe tabelă, iar în următoarele zece minute UTA s-a făcut că atacă. A tras un șut la poartă prin Omondi dar Siegrist nu s-a emoționat și a reținut fără probleme, apoi portarul giuleștenilor a boxat un alt șut al lui Fabry ca apoi să se culce pe un șut slab al lui Costache.
Apoi, Rapidul a intrat din nou în control. Boupendza a șutat de la 17 metri și Popa a respins după o fază la care Conte i-a oferit mingea lui N Jie, Zece minute mai târziu, Poulolo a uitat că în fotbalul din zilele noastre există VAR și l-a tras de tricou în careu pe Boupendza. Szabolcs Kovacs a dictat imediat penalty și cei de la VAR nu l-au contrazis. Nici nu aveau de ce…
Boupendza a executat slab, dar mingea a trecut peste piciorul lui Robert Popa și s-a făcut 2-0. „M-am uitat zilele trecute pe Instat (n.r. bază de date) și nu întâmplător am aproape 70 de intervenții. Întotdeauna echipele adverse trag la poartă din orice poziție, numai noi ajungem acolo și…”, a spus Robert Popa, la flash-interviu. „Au fost niște tentative de acțiuni, dar fără pericol la poarta lui Siegrist”, a spus tot Robert Popa. Și câtă dreptate are…
Petrila putea face în două rânduri 3-0, dar fie a respins Popa în față un șut al atacantului giuleștenilor din careu, fie tot Popa a respins în bară mingea trimisă spre vinclu din lovitură liberă de același jucător.
UTA nu a marcat în două meciuri jucate în București în decurs de o săptămână, cu Dinamo și Rapid, urmează să vină Craiova la Arad peste două săptămâni, după care se merge pe terenul liderului Universitatea Cluj.
Rednic chiar are de ce să se teamă, iar poveștile de adormit copiii de genul „suntem mai buni decât în sezonul trecut” nu le mai crede nici el. Și nici nu le-a crezut vreodată.
Rapid București – UTA Arad 2-0 (0-0)
Pașcanu 48, Boupendza 72-11m
Rapid: Siegrist – Manea, Ignat, Pașcanu – Onea (c), Hromada, Christensen (64 Grameni), Borza (85 Braun) – N’Jie (65 Rareș Pop), Boupendza (88 Burmaz), Petrila (85 Dobre).
Pe bancă: Aioani – Blazek, Braun, Gojkovic, Vulturar, Grameni, R. Pop, Micovschi, Hasani, Dobre, Burmaz, Jambor.
Antrenor: Marius Șumudică
UTA: R. Popa – Tsouka, Poulolo, Conte, Trif (79 Râpă) – J. Pedro (79 Hrezdac), Fabry – Ghezali (46 Vuletich), Costache (79 Zsori), Omondi (86 Cristea) – Kadiri.
Pe bancă: Mitrovic – Râpă, Hrezdac, Ze Pedro, Borcea, Zsori, Cristea, Dragoș, Vuletich.
Antrenor: Mircea Rednic
Arbitri: Szabolcs Kovacs (Carei – Satu Mare) – Vasile Marinescu (București), Cosmin Bojan (Târgu Mureș). Rezervă: Sorin Vădana (Cluj).
Camera VAR: Rareș Vidican, Marius Omuț (ambii din Satu Mare).
Observator FRF: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea),
Delegat LPF: Paul Cazan (București)
Comentariile portalului
Daca tot sunteți la subiectul asta, căutați despre cura cu apa caldă. Scrieți un articol. Sănătate!
Nicio problemă, doriți să vă indicăm publicații gen Realitatea și România TV? Adică deținute de condamnați fugiți din țară care învârt rahatul (...)
Da, povestea este adevărată, dar incompletă. Swinton a lucrat pentru Times, pe urmă pentru Sun, primul și cel mai mare nume pentru așa zisul jurnalism galben (jellow journalism). (...)