joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Tribunalul Sports Resolutions, prima reacție după ce Simona Halep a fost audiată. Când va fi anunțat verdictul

  de Alin Olteanu | 1 iulie 2023, 9:12 AM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Simona Halep (31 de ani) a fost audiată timp de două zile la Londra, de Sport Resolutions, în procesul în care este acuzată de dopaj cu Roxadustat și de neregularități în pașaportul biologic.

  Sportiva, ajunsă pe locul 50 WTA, a pledat nevinovată, iar avocații săi, Bogdan Stoica și Howard Jacobs, au justificat testul anti-doping pozitiv la Roxadustat printr-o contaminare a unui supliment alimentar.

  Tribunalul independent Sports Resolutions, cel care se ocupă de caz, a venit cu o primă reacție despre ceea ce se întâmplă în Anglia, după audierile fostului lider WTA.

  „În calitate de organism independent, nu putem comenta niciun aspect al cazurilor, indiferent dacă acele cazuri nu au fost încă menţionate, în curs de judecare sau finalizate. Aceasta este aceeași abordare consecventă pe care o aplicăm tuturor solicitărilor externe pentru orice chestiune, pe care am încredere că le puteți aprecia. Vă mulțumim anticipat pentru înțelegere și ne cerem scuze că nu vă putem ajuta în continuare”, au transmis cei de la Sports Resolutions, potrivit Fanatik.

  Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a participat, în calitate de observator, invitată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), la audierile Simonei Halep, desfăşurate în zilele de 28 şi 29 iunie.

  Publicația spaniolă Marca scrie că, cel mai probabil, Simona Halep va primi doi ani de suspendare, din care a ispășit deja opt luni. Perioada maximă de suspendare pentru consum de Roxadustat este de patru ani.

  Simona Halep va primi verdictul într-o perioadă ce poate varia de la câteva zile și până la maximum două săptămâni.

  Citește și: Simona Halep, depistată pozitiv cu o substanță interzisă

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.