marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Simona Halep a primit cea mai gravă sancțiune: suspendare de 4 ani din tenis. Decizia nu este definitivă

  de - | 12 septembrie 2023, 6:32 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Simona Halep (31 de ani) a primit o suspendare de 4 ani în cazul de dopaj, conform anunțului făcut de ITIA. Această decizie nu este definitivă, iar dubla campioană de Grand Slam are opțiunea de a face apel la TAS.

  Au trecut mai mult de 12 luni de la ultimul meci jucat de Simona Halep în circuitul WTA, care a avut loc pe 29 august 2022 în primul tur de la US Open, unde a înregistrat o înfrângere. Suspendată temporar în urma unui caz de dopaj, sportiva din Constanța a primit astăzi verdictul dur din partea tribunalului Sports Resolutions.

  Dubla campioană de Grand Slam a fost sancționată cu cea mai gravă pedeapsă posibilă, o suspendare de 4 ani din tenis și orice activitate asociată acestuia! Simona are posibilitatea să depună recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

  La data de 21 august, Simona Halep ieșise din clasamentul mondial TOP 1000. Cu actualizarea noului clasament mondial care a avut loc începând de luni, 11 septembrie, la ora 00:01, numele și punctele Simonei Halep au fost eliminate complet. Ea a pierdut și ultimele puncte, inclusiv cele pe care le avea de apărat pentru a rămâne în tabloul principal al US Open 2022, anunță stiripesurse.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.