Polițiștii au ajuns și la Liceul „Gheorghe Lazăr” Pecica. Ce au învățat elevii

  de Special Arad | 7 October 2021, 3:21 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat.  Activitățile de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor desfășurate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Compartimentul  de Analiză si Prevenirea Criminalității împreună cu polițiștii de la Biroul Siguranța Școlară au continuat în ziua de 06 octombrie a.c., cu  activități de informare a elevilor din clasa a VIII a, de la Liceul „Gheorghe Lazăr”, din orașul  Pecica.

  Polițiștii au prezentat elevilor urmările ce pot surveni în cazul unor abateri disciplinare, în cazul implicări în scandaluri, loviri sau alte violențe sau alte fapte prevăzute de legea penală.

  Elevii au aflat din  materiale  informative  aspecte privind răspunderea penală cum ar fi faptul că, în anumite condiții, chiar de la vârsta de 14 ani faptele de natură penală (loviri, furturi, distrugeri, etc) sunt înscrise în cazierul judiciar.

  De asemenea, elevii au fost informați despre situațiile în care a avea cazier judiciar înseamnă respingerea dosarului la admiterea în unități de învățământ sau la angajare, în anumite domenii.

  Accentul a fost pus pe necesitatea eliminării din comportament a oricăror forme de violență (bullying, cyberbullying).

  Precizăm faptul că, agresivitatea de tip bullying nu coincide doar cu acte de violență verbală sau fizică, ci este un proces care poate fi de durată și care duce la excluderea victimei dintr-un grup, dorința de a nu mai frecventa școala, scăderea dorinței de socializare sau, mai grav, diverse afecțiuni psihice sau fizice, totodată căutându-se soluții la problemele cu care tinerii se pot confrunta, acesta fiind una din modalitățile de prevenire a victimizării.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.