marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Simona Dumitra, medic pediatru în Arad, a scris o carte: „În elaborarea articolelor am ținut cont de întrebările voastre din cei 28 de ani de pediatrie”

  de Special Arad | 18 decembrie 2020, 7:43 PM | Știri Arad

  0

  (foto: Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad)

  Cartea semnată de dna dr. Simona Dumitra, medic primar pediatru, medic șef Secție Clinică Pediatrie II – ”Pediatrie în pandemie – Ghid pentru părinți, studenți și medici rezidenți” o colecție de informații medicale deosebit de utile, a văzut ieri, lumina tiparului.

  „Am scris această carte într-o nișă de timp și anume la începutul pandemiei și urmând cursul sinuos al lunilor de urgență, alertă și relaxare. Ideea s-a născut la începutul pandemiei când, în atmosfera unei frici dominatoare în comunitate, o parte din medici ne-am retras din spațiul cabinetelor medicale spre spital, unde trebuia să asigurăm permanența, detașându-ne parțial, de pacienții noștri din ambulatoriu. Această care s-a născut săptămânal, pagină cu pagină, în vâltoarea presei on-line”, explică dr. Simona Dumitra, medic primar pediatru.

  „Cum ne pregătim pentru vizita la pediatru?”, „Câteva particularități ale infecției cu noul Coronavirus la copil”, „Mini-farmacia de acasă din perioada pandemiei”, „Stimularea imunității la copil sau Sindromul drobului de sare”, „Diversificarea – un punct de vedere tradiționalist”, ….sunt doar câteva dintre capitolele acestei cărți în care putem găsi informații deosebit de importante în special pentru tinerii părinți, dar nu numai.

  „În elaborarea articolelor am ținut cont de întrebările voastre din cei 28 de ani de pediatrie și au fost scrise cu mult drag, în clipe libere din pandemie, cu speranța ca aceste sfaturi să vă fie spre folos și spre liniște”, precizează dr. Simona Dumitra, medic primar pediatru, șef Secție Clinică Pediatrie II

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.