joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Simion Bogdan Mihai, cunoscut din emisiunea „Flavours of Romania“ și nu numai, vine cu Lăutarii de Mătase la Arad

  de Special Arad | 16 martie 2023, 2:13 PM | Cultură | Muzică

  0

  Simion Bogdan Mihai, cobzar, lăutar, culegător de muzică tradițională, realizator radio și TV, vine pentru prima dată la Nux Rock pentru a cânta împreună cu Lăutarii de Mătase: Nelu Răducanu (țambal), Cornel Neacșu (acordeon), Robert Adam-Zoltan (contrabas), Mandi Pană (vioară) și Cristi Adam (violă-braci).

  Concertul din Nux Rock este programat pe data de 24 martie, ora 20:00, iar preț unui bilet de intrare va fi 150 lei.

  „Artistul Bogdan Simion este de asemenea cunoscut pentru apariția sa în cadrul documentarului „Aromele României” (Flavours of Romania) la a cărui coloană sonoră a și lucrat. Cu ocazia aceasta vă aducem câte ceva din aromele României cu ajutorul preparatelor tradiționale gătite în aer liber de către faimosul oier sibian Florin Bebeșelea în interpretarea lui gastronomică de Balmoș și Ceaun de vânat. Ne vom muta mai apoi în interior pentru a savura 2 reprize de cântare susținute de artiștii invitați: Bogdan Simion și Lăutarii de Mătase, seara fiind întreținută și continuată de către rezidentul nostru Alexandru Ungur”, anunță organizatorii.

  Simion Bogdan Mihai: Născut în 29 Aprilie 1990 la Râmnicul Vâlcea, a început să studieze cobza la vârsta de 15 ani, terminându-și studiile cu titlul de Doctor în cadrul Universității de Litere București.

  Din 2006 a călătorit prin România culegând cântece lăutărești și învățând de la puținii cobzari rămași în viață. A făcut parte din formația „Banda Agurida” a Loredanei Groza și a colaborat cu Mihai Mărgineanu; Taraf de Haidouks și Les Elephantes Bizarres.

  La 1 Mai 2021 a publicat Ep-ul „Valahia în Demol“ produs de Adrian Despot, alcătuit din cântece din Muntenia și Oltenia anilor 1800.

  A apărut în documentarul „Flavours of Romania“ unde pe lângă apariție a și lucrat la coloana sonoră a acestuia și a documentarului “Wild Carpathia“ realizate de jurnalistul britanic Charlie Ottley.

  „Hipstoricii“ este podcastul realizat de Bogdan Simion și Gojira ca o extensie a prieteniei lor lungi, bazată pe afinități culturale comune. În cadrul podcastului se vorbește despre ultimii 200 de ani din istoria omenirii și despre ce s-a întâmplat notabil cultural, social și politic în acești ani.

  De asemenea, mai poate fi frecvent urmărit și în emisiunea-podcast „Apropo TV“ al lui Andi Moisescu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.