duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Simbioza artei – vernisaj de pictură la Bibliotecă

  de Special Arad | 6 septembrie 2023, 11:09 AM | Cultură

  0

  Comunicat Biblioteca Județeană.

  Miercuri, 20 septembrie 2023, începând cu orele 17:00, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad vă invită la vernisajul expoziției de pictură cu titlul „Simbioza artei” a artistului plastic Anna Albert.

  Dovedindu-se un spirit inventiv, creativ și chiar exuberant, ajungând la un melanj între figurativ și surealism, Anna Albert propune iubitorilor de frumos o voluptate a rostirii plastice, abordând mai multe tehnici și subiecte diverse.

  Absolventă a Școlii Populare de Arte din Arad, Secția Pictură, a avut ca mentor pe pictorul Ioan Kett Groza și, după cum afirmă artista: „În procesul formării mele ca artist, m-au îndrumat mai mulți artiști plastici din Arad. Printre ei se numără regretatul pictor Mihaly Takàcs, pictorița Maria Furnea, iar în prezent, cel mai mare critic al meu, dar și sfătuitor, este fiica mea”.

  Membră a Asociației „Ion Andreescu” din Arad, a participat la numeroase expoziții, atât personale, cât și colective, dovedind o viziune proprie și originală.

  Tablourile expuse în Artoteca bibliotecii arădene atrag prin tehnica coloristică, dimensiune și formă, reliefând astfel personalitatea artistei ce își expune sufletul pe pânză cu dezinvoltură, spontaneitate, urmând însă și convențiile prestabilite în arta picturală. Registrul tematic abordat vizează cu preponderență natura statică, peisajul, portretul creat cu eleganța femininului, cu accent pe atmosfera desprinsă din spațiul plastic, prin contraste și fine raporturi între culori calde și reci.

  După cum afirmă Anna Albert: „Îmi doresc o fericită simbioză între ceea ce exprim prin culoare, prin tehnică, prin felul meu de a fi! Îmi doresc ca această simbioză a artei să fie vizionată de arădeni, atât prin prisma unei narativități – deoarece eu povestesc prin culoare o întâmplare, un sentiment, o situație sau o speranță – și ce frumos se îmbină această narativitate cu spațiul cultural unde este organizată această expoziție! Biblioteca adăpostește cuvântul; de la cuvânt, idee, carte – toate alcătuiesc o simbioză, o asociație între senzații diferite ce dau impresia că sunt una simbolul celeilalte – la tablouri de o realitate pură, cu energie pozitivă și liniște sufletească”.

  Vernisajul, găzduit de Grădina de Lectură a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad, va beneficia de prezența apreciatului pictor Ioan Kett Groza, iar incursiuni lirice și momente de apreciere a frumosului vor fi oferite de talentatul violonist arădean Florin Gherghel, moderator al acțiunii culturale fiind prof. Ioana Nistor.

  Iubitorii de artă pot vizita expoziția de artă plastică „Simbioza artei” în perioada 20 septembrie – 01 octombrie 2023, în mod gratuit, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00, în cadrul spațiului cultural de expunere, Artoteca Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad (str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, etaj I).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.