vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Și-au batjocorit profesoara pe un grup de Whatsapp și acum doi elevi de clasa a VII-a trebuie să-i plătească daune de 30.000 de lei!

  de - | 13 noiembrie 2023, 10:39 AM | Naţional

  1

  Doi elevi care au insultat o profesoară în online trebuie să-i plătească daune de 30.000 de lei. Tribunalul Cluj a confirmat o soluție a Judecătoriei Cluj-Napoca prin care părinții a doi elevi cu vârsta sub 14 ani sunt obligați să plătească unei profesoare banii pentru batjocorirea ei pe grupul de Whatsapp al clasei și pe Facebook, scrie presshub.ro.

  Profesoara BM de la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Cluj-Napoca era diriginte la elevii din clasa a VII-a. În martie 2019, unii elevi de ai săi îi relatează faptele comise de către doi colegi.

  În ultima zi din vacanța mare din anul 2018, Raul – în vârstă de 12 ani – a modificat o poză a profesoarei pe care a asociat-o cu un animal și a postat-o pe grupul de Whatsapp al clasei. Apoi în decembrie 2018 a postat tot acolo o altă poză denigratoare, pe care a setat-o apoi ca imagine de grup.

  În martie 2019, Cosmin – în vârstă de 13 ani – a creat un cont de Facebook pe numele profesoarei, folosind cele două poze primite de la Raul. Una a pus-o ca poză de profil, cealaltă ca imagine de coperta a contului. El a dat mesaje colegilor pentru a da accept la cont, spunând că este creat de el.

  Profesoara a cerut 50.000 lei despăgubiri pentru rușinea îndurată și publicarea hotărârii într-un cotidian central. A justificat prin aceea că insulta adusă numelui și imaginii sale a fost popularizată printre elevii din acea clasă, dar și din alte clase, care au aderat la contul fals de FB.

  În felul acesta i s-a afectat viața sa privată, demnitatea, dreptul la imagine și autoritatea sa profesională.

  Pentru că elevii aveau la data faptelor vârsta sub 14 ani, au fost chemați la proces părinții lor.

  Părinții lui Raul au arătat că acesta a făcut o glumă, o prostie copilărească, modificând o fotografie la care a atașat porecla profesoarei așa cum o cunoaște toată lumea. Apoi a postat-o pe Whatsapp în afara orelor de curs. Apoi au argumentat că este o formă a libertății de exprimare, că profesoara nu este membră pe acel grup, care este privat, că a fost nevoit în cele din urmă să se mute la altă școală. Părinții lui Cosmin au arătat că el nu are cont de Whatsapp, dar a recunoscut că el a deschis contul de FB pe numele profesoarei, dar că l-a șters după o zi.

  Profesoara a depus la dosar capturi de ecran cu postările considerate insultătoare. Un profesor a relatat despre rușinea îndurată de profesoară, care a devenit abătută, retrasă și distantă.

  Alt cadru didactic a relatat că a aflat cele întâmplate de la alți profesori și de la un elev mai mic, de a VI-a. Acesta primise pozele de la unul din cei doi autori și că, la rândul său, ca profesor, s-a simțit ofensat de cele întâmplate la școală.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Stimați părinți, există o vorbă din bătrâni”
   „Domnia și prostia se plătește!”🤔
   .
   Dacă ați fost prea „domni” ca să vă educați copilul și să-i dați „cei 7 ani de-acasă”, atunci fiți „domni” până la capăt și plătiți-i „gluma copilărească (???!!!)” pe care a făcut-o !!!
   Doar sunteți … „domni” , ce …”pana mea” ?! 😉

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.