Și-a prevestit moartea într-o poezie. Tânărul găsit mort în munți venise special la Braşov să facă o drumeţie cu o fată pe care o iubea

  de - | 3 August 2017, 1:09 PM | Naţional

  1

  Tânărul găsit mort pe Muntele Tâmpa venise special la Braşov să facă o drumeţie cu o fată pe care o iubea, după cum le-a mărturisit apropiaţilor. În urmă cu un an a scris o poezie în care parcă îşi prevestea moartea. Primele concluzii ale anchetei arată că pe corpul tânărului nu au fost găsite urme de violenţă.

  Eusebiu Alexandru Rizea le-a povestit apropiaţilor că pleacă cu trenul la Braşov pentru a face o drumeţie pe Muntele Tâmpa împreună cu o fată pe care o iubea. Joia trecută, pe 29 iulie, la ora 12.15, s-a urcat într-un tren cu destinaţia Braşov. De joi seara nu a mai răspuns la telefon, iar vineri familia l-a dat dispărut deoarece, spun apropiaţii, nu stătea în firea lui Eusebiu să nu răspundă la telefon.  Mama şi sora lui au venit în weekend la Braşov, au împărţit afişe în zona gării şi în oraş şi au solicitat Poliţiei să îl caute pe tânăr. 30 de oameni ai legii l-au căutat în tot oraşului în ultimele zile. Tânărul a fost însă găsit mort aseară pe Muntele Tâmpa de trei turişti francezi la cîţiva metri de poteca marcată din vârful muntelui. Identitatea sa a fost confirmată abia astăzi deoarece trupul este în stare avansată de descopunere, iar faţa a fost distrusă de animale sălbatice.

  La faţa locului s-au găsit doar nişte haine, iar primele cercetări au scos la iveală faptul că pe trupul victimei nu există urme de violenţă. Anchetatorii merg acum pe două piste: fie tânărul a alunecat şi a căzut, zona fiind una plină de stânci, fie s-a sinucis. Nu s-a găsit însă niciun bilet de adio. Alexandru Eusebiu Rizea intrase în toamnă la Facultatea de Filosofie, dar renunţase după primul semestru. Locuia în Bucureşti cu sora lui mai mare. Oamenii legii au deschis un dosar penal în rem pentru ucidere din culpă şi aşteaptă rezultatele autopsiei care va stabili cauza exactă a morţii. În urmă cu un an, tânărul a scris o poezie macabră în care parcă şi-a prevestit moartea:

  „Peregrinări

  Aud păsările de deasupra cum zboară,

  Dar nu pot să le văd oricât mi-aş dori,

  Căci lumea asta am văzut-o pentru ultima oară,

  Iar de acum înainte o pot doar simţi.

  Şi o simt tristă, sărmană, lipsită de vlagă,

  Pierdută între boli, dor şi amărăciune,

  Iar sufletul meu cuprins e de-o plagă

  În vreme ce-mi spun ultima rugăciune:

  Ajută tu Doamne acest biet popor,

  Vino tu Iisuse de îi mântuieşte,

  Căci eu simt acum că-n curând o să mor,

  Iar umilul meu glas abia mai grăieşte.

  Cuprins de durere mai vreau doar să spun

  Că deşi e tristă viaţa pe Pământ,

  Acum, singur, pe al meu ultim drum,

  O vreau înapoi, nu vreau în mormânt”, este poezia scrisă de Eusebiu Rizea anul trecut

  sursa: adevarul

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.