duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Shawn Rhoden, câștigător al Mr. Olympia în 2018, a murit la doar 46 de ani

  de - | 8 noiembrie 2021, 8:45 AM | Internaţional | Sport

  0

  Shawn Rhoden, cel mai vârstnic câștigător al titlului Mr. Olympia, a încetat din viață ieri, la vârsta de 46 de ani.

  Fostul campion la culturism a murit după ce a suferit un atac de cord, potrivit publicației Generation Iron. Multe voci de pe internet au acuzat consumul ridicat de steroizi ca posibilă cauză pentru acest atac, știute fiind efectele devastatoare ale dopajului la culturiștii de performanță.

  Rhoden a uimit lumea culturismului atunci când a devenit cel mai vârstnic câștigător al titlului de Mr. Olympia, la 43 de ani. Acesta l-a oprit pe Phil Heath, care încerca să câștige cel de-al optulea titlu consecutiv, scrie gsp.ro.

  În 1992, Shawn Rhoden, care avea atunci 17 ani, a început să devină cunoscut în lumea culturismului, mulți antrenori anticipând că va avea un viitor frumos în acest sport. Totuși, performanțele sale au întârziat să apară mult timp, deoarece, când a început să exceleze la unele competiții, tatăl său a murit. Shawn a fost extrem de afectat de acel teribil episod și a căzut în depresie și dependență de alcool.

  Aproape două decenii s-a luptat cu problemele legate de alcool și abia în 2010 a revenit pe podiumurile de culturism. Din acel moment, deși vârsta nu îl mai recomanda, ascensiunea sa a fost fulgerătoare: în 8 ani a ajuns Mister Olympia, cel mai prestigios titlu din sportul său.

  În acea zi și-a scris numele în paginile de aur ale lumii culturismului, întrucât, pe lângă câștigarea concursului, a devenit cel mai în vârstă campion care a ridicat vreodată prestigiosul trofeu deasupra capului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.