vineri, 22 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Vine căldura! Sfaturile pompierilor pentru a evita tragediile la scăldat

  de Special Arad | 19 iunie 2023, 3:58 PM | Știri Arad

  0

  Având în vedere că în următoarele zile vremea se va încălzi considerabil și tot mai multe persoane vor alege să-și petreacă timpul liber în zone de agrement sau în locuri de scăldat, pompierii militari arădeni recomandă câteva reguli simple, însă foarte utile pentru un scăldat în siguranță.

  Astfel, pompierii vă sfătuiesc să evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau acoperite cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci; să nu intrați în apa rece după expunerea prelungită la soare; să nu săriți în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii; să nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia; să nu săriți în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii; să vă scăldați doar în locuri special amenajate pentru înot şi să respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului, iar în ceea ce privește echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare, aripioare sau tuburi gonflabile etc.) acestea trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.