Sfârșitul unei ere – LG renunță la afacerea cu smartphone-uri

  de - | 12 aprilie 2021, 12:29 PM | IT

  0

  LG Electronics a renunțat la afacerea cu smartphone-uri, a confirmat zilele trecute compania sud-coreeană. Decizia va „permite companiei să-și concentreze resursele în domenii de creștere, cum ar fi componente pentru vehiculelor electrice, dispozitivele conectate, casele inteligente, robotică, inteligența artificială și soluțiile business-to-business”, a declarat LG într-un comunicat.

  Telefoanele existente vor rămâne la vânzare, iar LG spune că va continua să-și susțină produsele „pentru o perioadă de timp care va varia în funcție de regiune”. LG spune că se așteaptă să finalizeze închiderea afacerii mobile până la sfârșitul lunii iulie a acestui an, potrivit The Verge. Motivația acestei renunțări la telefoanele mobile este rentabilitatea scăzută și pierderile mari.

  Despre această mișcare a LG au fost zvonuri de câteva luni, în urma pierderilor uriașe ale diviziei mobile din ultimii cinci ani. Odată considerat un rival al producătorului sud-coreean Samsung, smartphone-urile de ultimă generație LG s-au străduit să concureze pe piața premium, în timp ce telefoanele sale mai accesibile s-au confruntat cu o concurență dură din partea rivalilor chinezi.

  LG Electronics a avut o cotă de piață la nivel global de 2% în ultimul an, foarte puțin raportat la locul trei mondial ocupat în 2013 când a fost în spatele Samsung și Apple. A vândut anul trecut doar 23 milioane de telefoane față de 256 milioane în anul de apogeu, conform Counterpoint Research. Conform acestei companii de studiu de piață, cota LG în SUA este de aproximativ 10%, cotă ce va fi preluată în mare parte de telefoanele Samsung.

  LG a fost creditat de-a lungul timpului cu mai multe caracteristici familiar acum pe smartphone-uri, cum ar fi ecranul tactil capacitiv și camera cu unghi larg. LG a lansat o serie de dispozitive atrăgătoare cu factori de formă neobișnuiți. Printre acestea au fost un smartphone LG Wing, al cărui afișaj principal s-a rotit pentru a dezvălui un ecran secundar mai mic sub el sau dispozitivele sale recente cu ecran dublu. De asemenea, LG G6 este unul dintre cele mai bune smartphone-uri făcute de LG vreodată.

  Din păcate pentru LG, niciuna dintre aceste funcții sau telefoane nu a fost suficiente pentru a transforma telefoanele în hituri de masă și, între timp, telefoanele mai tradiționale ale companiei au căzut în spatele rivalilor lor în domenii de bază, cum ar fi performanța camerei.

  LG se alătură astfel unei liste de producători de dispozitive de înaltă calitate care au renunțat la smartphone-uri de-a lungul anilor, deși multe dintre numele de marcă au fost cumpărate de producători terți. Brandul Nokia orientat către consumatori trăiește pe telefoane realizate de HMD, în timp ce brandul Blackberry, utilizat inițial de TCL, urmează să revină anul acesta pe un dispozitiv realizat de OnwardMobility. Există și HTC, care încă vinde câteva telefoane ciudate, dar a vândut cea mai mare parte a IP-ului său către Google în 2017. Nici Motorola nu mai este brandul original american de altă dată. Cine urmează?

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.