luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Sezonul 2022 al Campionatului Național de Endurocross s-a deschis la Sebiș

  de Dan Lazăr | 5 aprilie 2022, 8:22 AM | Sebiş | Sport | Știri Arad

  0

  Sebișul a avut, recent, onoarea de a găzdui prima etapă din Campionatul Național de Endurocross Polaris a sezonului competițional 2022. Clubul Lion Racing Team a fost organizatorul Sebiș Extrem Crosscountry, aceasta primă etapă fiind clasificată ca fiind de nivel al dificultății „Extrem”, conform regulamentului. Au concurat clasele: MOTO-A, VET, B, C si FETE; QUAD-A și C; ATV-A și C și VET-ATV.
  „Am avut bucuria să dăm startul Campionatului Național de Endurocross Polaris 2022 la puțin timp după ridicarea restricțiilor pandemice și astfel am avut parte la Sebiș de foarte mulți sportivi și spectatori. Înscrierea celor peste o sută de piloți s-a desfășurat online, și în acest fel timpul dedicat secretariatului din ziua de concurs a fost mult redus. Clubul Lion Racing Team Sebiș a pregătit un traseu nou și rapid, un traseu foarte bine marcat și complet uscat. Din acest punct de vedere organizatorii, spectatorii și sportivii s-au bucurat de o vreme excelentă, cu soare și temperaturi ridicate și un traseu uscat, dar fără praf”, au informat organizatorii.
  Acest sezon competițional va avea nu mai puțin de zece etape (din care vor puncta opt cele mai bune), și astfel se anunță unul foarte disputat la vârf. Astfel, la clasa Moto PRO am notat revenirea în Campionatul Național de Endurocross Polaris a unui sportiv cu mulă experiență și rezultate notabile, sportiv ce poate ridica oricând pretenții la titlu: Buțiu Marin Bogdan de la clubul Black Riders Sibiu încheind această primă etapă pe locul trei. Etapa a fost câștigată de fostul Campion Național de Endurocross din 2020, Boțoacă Andrei Nicușor de la CSU Știința București. Acesta a fost urmat pe podium de Rogojoan Emanuel de la clubul Master Bike Cluj.
  O altă revenire neașteptată în Campionat am avut și la clasa Veterani, unde Gagyi Peter Zsolt (Master Bike Cluj), se impune cu 16 minute în fața coechipierului său Caraba Florin Marius.
  O surpriză a fost înregistrată și la clasa Expert, unde am notat venirea pentru prima dată în Campionatul de Endurocross Polaris a unui fost campion național de Motocross. Câștigă cu doar șase secunde avans Marius Achim Popovici (Mario), de la clubul Top Cross TCS Otopeni, în fața lui Barbos Gavril Darius (Master Bike Cluj). Am avut luptă strânsă la vârf și la clasa Hobby, unde Hămbășan Vlad Casian (Black Riders Sibiu), se impune cu doar 32 de secunde în fața pilotului de la Lion Racing Team Sebiș, Lela Ștefan. Cea mai bună fată a fost Grigoraș Maria, care în acest an va concura pentru clubul Master Bike Cluj.
  La clasa ATV PRO, Crăete Mădălin (Quad Club Timișoara), demonstreză din nou că Sebișul este etapa lui preferată și se impune cu aproape 2 minute avans în fața lui Bercea Savu Alin de la clubul ATH Racing Florești.
  Campionul Național en-titre de la clasa Quad PRO, Lorincz Csaba câștigă și această primă etapă, de această dată sub culorile clubului Quad Club Timișoara.
  Turcu Maricel de la ACS Odobești se impune la clasa ATV C și Diaconescu Bogdan Gabriel (CSM Flacăra Moreni), la clasa Quad C. În fine, Nagl Ioan (Lion Racing Team Sebiș), a fost singurul veteran al clasei ATV care a luat startul în acest debut de Campionat Național de Endurocross Polaris.
  Următoarea etapă din Campionatul Național de Endurocross al României Polaris 2022 va avea loc pe 17 aprilie în județul Constanța.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.