joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Sex pentru note la Universitate! Stenograme uluitoare cu profesorii în prim plan

  de Special Arad | 9 iulie 2015, 3:43 PM | Naţional

  1

  Procurorii Parchetului General au realizat în această dimineaţă un flagrant la Universitatea „Eftimie Murgu“ din Reşiţa, acolo unde mai mulţi profesori ar fi acuzaţi de luare mită. Dosarul de corupţie de la Universitatea din Reşiţa scoate la iveală detalii incendiare despre modul în care se treceau examenele în Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa, al cărei rector este soţia baronului Sorin Frunzăverde, scrie Adevărul.

  Potrivit unor date din dosarul în care s-au realizat joi percheziţii, examenele la unele materii de la universitatea din Reşiţa erau trecute şi fără ca studenţii să se prezinte la examen. În alte cazuri, examenele erau susţinute în alte date decât cele programate, iar lucrările erau rezolvate doar formal sau copiate şi punctate cu nota maximă. Este şi cazul unei investigatoare sub acoperire, studentă a universităţii din Reşiţa. Tânăra i-a căzut cu tronc prodecanului de la Facultatea de Ştiinţe Sociale, care i-a promis tinerei că o ajută să îşi rezolve examenele în schimbul unor favoruri sexuale. Stenogramele de la dosar scot la iveală modul în care prodecanul insistă pe lângă „olteancă” să îl lase măcar să o sărute.

  VEZI STENOGRAMELE AICI

  Potrivit unor surse apropiate anchetei, profesorii luau mită pentru a-I trece pe studenţi examenele, unii dintre studenţi chiar fără să participle la examene. Potrivit aceloraşi surse, în dosar ar fi implicat Marian Mihăilă, un apropiat al lui Frunzăverde. De asemenea, Universitatea este condusă de rectorul Doina Frunzăverde, soţia lui Sorin Frunzăverde, scrie Adevărul.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Propun spre atenția presei, poliției, DNA – ului (Direcției Naționale Anticorupție), un caz care va suscita interesul, curiozitatea și, poate că, va conduce la ample demersuri, investigații, făcându-se dreptate în sistemul de învățământ românesc, unde orice este posibil, oricine poate avansa în funcție, cu condiția să aibă o diplomă de studii nemeritata și relații/pile cu influență în această junglă a educației.
    Negruţi (Argeanu) C. Viorica, ocupă, în prezent, funcția de consilier la Consiliul Județean Iași.Înainte era referent în aceeași instituție.Saltul accelerat de la funcția de referent la cel de consilier a ținut de o diplomă de studii universitare, studii de licență în Administrație publică, trecute cu brio cu ajutorul profesorului coordonator, Ciochina Barbu Ioan.Care este, însă, faptul care contrariaza și care te face sa ai semne de întrebare, sa pui la îndoială felul cum a obținut licenta (aflată, de altfel, sub pecetea corupției, fraudei, falsului intelectual), cum a urmat cursurile la Zi a Facultății Eftimie Murgu din Reșița? Ei bine, așa cum am menționat și la începutul acestui comentariu argumentat, Negruţi (Argeanu) C. Viorica lucrează în Iași, la Consiliul Județean și are domiciliul stabil în Iași.Și, totuși, cum de a frecventat, timp de 3 ani, cursurile la Zi, repet la Zi ??? Fizic, nu avea cum sa comprime timpul astfel încât sa ajungă și la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița și la Consiliul Județean din Iași, pentru a–și exercita rolul de funcționar public.Distanța rutieră de la Iași la Reșița se realizează în 10 ore, iar cursurile universitare durează, de obicei, de dimineață până seara, zilnic, de luni până vineri.Cu toate acestea, în acte, totul este posibil :  mai exact sa fii, în același timp, și consilier la Consiliul Județean Iași, cu norma întreaga, și student la zi (subliniez, la zi, asa scrie în actul pe care vi-l anexez)  a Universitatii Eftimie Murgu din Reșița.În aceeasi situatie se afla si: Hristea Purtuc Daniela, referent CJ, Ciugulea Tanasa Florentina, care ocupa funcția de consilier la CJ Iași + alții… Când coordonator de licență iți este Ciochina Barbu Ioan, un profesor care migrează de la o facultate particulara  la alta, trecând prin Iași, Brasov, Reșița, etc, etc, voind parcă sa șteargă urmele pe care le – a lăsat și care duc la corupție, mita, fals intelectual, diplome de studii universitare și de licență contrafacute, iar președinte de comisie în momentul susținerii lucrării de licență este arhicunoscutul Marian Mihaila, succesul este garantat.Sa aflam si noi, ceilalti muritori de rand, care inca mai invatam onest, nefacand compromisuri, care este secretul unei astfel de reusite.Link-ul către probă este acesta : https://www.google.ro/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.univ-st-lupascu.ro/resurse/Rezultate.Licenta.2012/Rezultate_AP_2012.pdf&ved=0CB8QFjACahUKEwjw5fS28IjHAhWLjSwKHTgzAys&usg=AFQjCNGZy8yYVxZMlKK_hLv7gVdHzKKZmQ

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.