Serviciul de jocuri Google Stadia, construit pentru toate categoriile de jucători

    de Special Arad | 11 iunie 2019, 8:13 AM | IT

    0

    Stadia este un serviciu de jocuri din cloud operat de Google. Stadia nu necesită hardware suplimentar pentru computer, o consolă dedicată sau un PC pentru jocuri, necesită numai conectarea la Internet și suport pentru Google Chrome. Google spune că vor fi lansate cel puțin 30 de jocuri de la studiouri mari precum Bethesda, EA Games, Rockstar, Sega, Square Enix, Warner Bros și Ubisoft.

    Ideea unui serviciu streaming de jocuri nu este ceva nou iar Stadia pare să fie una dintre cele mai ambițioase încercări în acest domeniu. Gigantul american Google susține că este capabil să transmită jocuri prin intermediul numeroaselor centre de date de pe tot globul. Google Stadia se poate folosi la rezoluția de 4K cu HDR la 60fps și sunet surround, toate printr-o conexiune la internet cu viteză de cel puțin 35 Mbps. Și chiar dacă internetul dvs. nu este la fel de rapid, Google Stadia suportă o gamă largă de viteze pe internet. În viitor, Google Stadia va oferi, de asemenea, suport pentru jocuri de 8K, deși nu se specifică cât de departe este această dată.

    Google Stadia va fi disponibil din noiembrie în primul rând în SUA, Canada, Marea Britanie, Irlanda, Franța, Germania, Italia, Spania, Olanda, Belgia, Danemarca, Suedia, Norvegia și Finlanda, cu mai multe țări adăugate în 2020 și după. Suntem siguri că Google Stadia va fi disponibil și în România.

    Noul serviciu Stadia este construit pentru jucătorii de toate categoriile, conform AndroidAuthority. Serviciul de streming Stadia bazat pe cloud funcționează fără probleme cu Chromecast Ultra, Chrome Browser, desktop-uri, laptop-uri, tablete și telefoane, începând cu dispozitivele Google Pixel 3 și Pixel 3a. Asta înseamnă că nu contează dacă folosiți un telefon, o tabletă sau un computer – experiența va fi aceeași. Dispune de capacitatea de a comuta instantaneu pe dispozitive în câteva secunde, ceea ce face posibilă o experiență de joc oriunde – atâta timp cât aveți o conexiune de internet stabilă.

    Dacă jocurile sunt procesate în cloud în loc de dispozitive, telefoanele nu vor mai avea nevoie de cele mai noi și mai bune chipset-uri pentru a juca jocuri noi – telefoanele mai vechi cu procesoare mai mici vor putea să folosească Google Stadia. De exemplu, Snapdragon 855, cel mai nou procesor Qualcomm, care rulează printre altele și pe seria Samsung Galaxy S10 și Xiaomi Mi 9, este excelent pentru a juca jocuri intensiv pe telefoane mobile, dar dacă majoritatea oamenilor folosesc jocuri din cloud, un astfel de procesor avansat nu va fi necesar în telefon.

    O platformă de jocuri nu este nimic fără jocuri și la lansare, Google Stadia va avea o serie de jocuri importante și chiar și câteva titluri exclusive. Unele dintre jocurile disponibile foarte anticipate sunt Doom Eternal, Poarta lui Baldur III și Borderlands 3, împreună cu hiturile recente precum Destiny 2 Mortal Kombat 11, Divizia 2, Rage 2 și altele. Cu toate acestea, unele studiouri mari, cum ar fi Activision Blizzard, care face Overwatch și Epic Games cu Fortnite, încă nu sunt la bord. Aceasta înseamnă că unele dintre cele mai populare jocuri din lume lipsesc momentan de la Stadia.

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    8 + 0 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

    Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.